ANTIVAKSERI PROTESTOVALI U ZAGREBU: Traže oslobađanje vođa nereda, jedan optužen zbog podsticanja na terorizam!

Tanjug

05. 12. 2021. u 07:06

U ZAGREBU je u subotu održan novi skup protiv kovid potvrda, na kome se okupilo nekoliko stotina građana, a deo njih je kasnije otišao ispred zgrade suda da pruži podršku vođama antivakserskih protesta.

АНТИВАКСЕРИ ПРОТЕСТОВАЛИ У ЗАГРЕБУ: Траже ослобађање вођа нереда, један оптужен због подстицања на тероризам!

Foto: Jutjub/mrtvi kut

Nekoliko desetina demonstranata nakon protesta na Trgu Francuske Republike, došlo je pred zgradu Županijskog suda u Zagrebu kako bi podržali uhapšene Marka Franciškovića i Natka Kovačevića.

Sud je juče odredio istražni zatvor Marku Franciškoviću osumnjicenom za javno podsticanje na terorizam, dok je drugi okrivljeni Natko Kovacević pušten da se brani sa slobode, uz mere opreza.

Državno tužilaštvo je ranije za ovu dvojicu zatražilo istražni zatvor nakon što je protiv njih pokrenulo istragu zbog javnog podsticanja na terorizam tokom protesta zbog kovid potvrda.

Franciškoviću je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja dela, dok će Kovačević, koji je pušten na slobodu, morati da se svake nedelje javlja u policijsku stanicu.

Tužilaštvo sumnjiči Franciškovića i Kovačevića da su tokom novembra 2021., istupali na neprijavljenim javnim protestima održanim zbog protivljenja odlukama Nacionalnog štaba Civilne zaštite uvedenim radi suzbijanja pandemije kovid-19 i objavljivali snimke tih i drugih nastupa, kao i da su putem javno dostupnih internetskih platformi pozivali građane iz svih delova Hrvatske i inostranstva da dođu u Zagreb i da se okupljaju i po drugim gradovima.

Njima se na teret stavlja i da su pozivali građane na napade telesnog integriteta drugih osoba, članova vlade i poslanika u Hrvatskom saboru, pozivali na zauzimanje Hrvatske radio-televizije, drugih javnih objekata i infrastrukture i na nasilne metode borbe protiv legalnih institucija, nasilnu promenu poretka i smenu legalno izabrane vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina