PLENKOVIĆ O PROTESTIMA PROTIV KOVID MERA: Pritestovati je dobro, ali se moraju poštovati činjenice oko korone

Tanjug

02. 12. 2021. u 21:37

HRVATSKI premijer Andrej Plenković rekao je danas u Osijeku, komentarišući proteste protiv kovid-potvrda, da je dobro protestovati, ali da se situacija oko kovid-potvrda mora svesti na činjenice, jer se ne uvodi obavezna vakcinacija.

ПЛЕНКОВИЋ О ПРОТЕСТИМА ПРОТИВ КОВИД МЕРА: Притестовати је добро, али се морају поштовати чињенице око короне

Foto: EPA

On je dodao i da je mahnuo demonstrantima koji su bili okupljeni ispred HNK, prenela je Hina.

Plenković je učestvovao na svečanoj sednici Gradskog veća Grada Osijeka povodom obeležavanja Dana Grada, a pred zgradom osječkog HNK bili su oni koji se protive covid-merama.

-Mahnuo sam im, pozdravio sam ih. Živimo u demokratiji, protestovati je dobro, naravno da postoje teme oko kojih se ne možemo svi saglasiti, ali ono što je važno da stvar u vezi kovid-potvrda svedemo na činjenice - nemamo obaveznu vakcinaciju niti to nameravamo da uvedemo u ovoj fazi, rekao je Plenković u izjavi za novinare.

Kovid-potvrde omogućuju ljudima koji iz ovog ili onog razloga, nekada i zdravstvenog, ne žele ili ne smeju da se vakcinišu, da se testiraju i tako normalno funkcionišu i dolaze u sve prostorije na koje se režim kovid-potvrda odnosi, dodao je.

Ponovio je da ne misli da su "brzi test i mala vatica" razlog za burne proteste, već obrnuto, da bi upravo oni koji ne žele da se vakcinišu trebalo da podrže ovu meru jer tako pravo izbora dolazi do izražaja.

-To je ono što je bitno u demokratiji i većinu tih protesta doživljavam isključivo kao politikantsku temu gde je deo ljudi uvučen u puno širu utakmicu koja ima politički cilj. To je jasno kao dan svakome i ko ne prati politiku. Svi su se razotkrili, nema tu neke dileme, ocenio je premijer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)