BURA U HRVATSKOJ OKO CENE "RAFALA": Milanović besan - To je skandal!

DAN nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron otputovao iz Zagreba za Rim hrvatski šef države Zoran Milanović oštro je kritikovao način kako su kupljeni borbeni avioni "rafal".

БУРА У ХРВАТСКОЈ ОКО ЦЕНЕ РАФАЛА: Милановић бесан - То је скандал!

Foto: EPA/ilustracija

- Ugovor o avionima nije niko video nakon što je o tome pregovarala ekipa iz Ministarstva odbrane. To su ministrovi ljudi, ovoga koji je još ministar. Kako smo krenuli, razlika u ceni od onog što je najavljeno, 990 milijuna evra, što je dosta, ali to ne može biti besplatno, u poređenju sa onim što je u međuvremenu kao na kazaljci počelo da raste, tu će se još napraviti razlika od koje smo mogli opremiti kompletnu kopnenu vojsku. Sad ispada da idemo prema 1,2 milijarde - rekao je on.

Milanović tvrdi da je to "skandal” i tvrdi da o detaljima ugovora sa Francuzima nije ništa znao. Tvrdi da nisu izgrađeni hangari ni za američke helikoptere Blek Houk koji stižu sledeće godine, a ministra odbrane Marija Banožića nazvao Jaglacem.

Navodno je Banožić bivšoj ministarki Gabrijeli Žalac koja je zbog sumnje u korupciju završila u zatvoru nosio jaglace, a oterao ga je njen muž povicima, ”odi, ili ćeš pojesti te jaglace”.

Milanović je kritikovao i i izjave premijera Andreja Plenkovića da nije želeo ugostiti Makrona dok je u Zagrebu.

- Sigurno je sa termos šoljom došao do mene, ni kafu nije dobio.

Foto: EPA

Tvrdi da je protokol hrvatske vlade predsednika Francuske prvu veče odveo ”u nekakav podrum”, a drugi dan u hotel Esplanade.

- Super je hotel, ali predsednika bilo koje države voditi u hotel, mene je stid.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije