LIDER VMRO-DPMNE TVRDI: "Imamo većinu za formiranje nove vlade"

Novosti online

05. 11. 2021. u 21:46

LIDER VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski tvrdi da je njegova stranka obezbedila većinu potrebnu za formiranje nove makedonske vlade. Još bez komentara iz vladajućeg Socijal-demokratskog saveza.

ЛИДЕР ВМРО-ДПМНЕ ТВРДИ: Имамо већину за формирање нове владе

Foto: Fejsbuk/Hristijan Mickoski

Lideri VMRO-DPMNE i Bese, Hristijan Micoski i Arijan Hodža tvrde da su obezbedili podršku 61 od ukupno 120 poslanika u makedonskom Sobranju, odnosno da imaju većinu potrebnu za formiranje novog kabineta.

"Imamo novu parlamentarnu većinu", napisao je Mickoski na Fejsbuku posle sastanka sa liderom Levice Dimitrom Apasievim i Hodžom.

Sastanku su prisustvovali i Arben Taravari iz Alijanse za Albance i Afrim Gaši iz Alternative, strankama koje su na nedavnim lokalnim izborima nastupili u koaliciji sa VMRO-DPMNE.

Politička kriza u Severnoj Makedoniji počela je posle loših rezultata vladajuće koalicije između SDSM-a Zorana Zaeva i Demokratske unije za integracije Alija Ahmetija, posle kojih je Zaev najavio ostavku na mesto premijera i šefa partije.

Vladajuća koalicija je, posle te najave, ocenila da se suštinski ništa neće, te da će dve stranke imenovati novog mandatara i ministre.

VMRO-DPMNE je, međutim, odmah posle objavljivanja rezultata najavio formiranje nove parlamentarne većine, ili raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

(PLUSINFO)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: 

OVDE JE BIO HRAM VEĆI OD GRAČANICE: Lokalitet Dvorine kod Aranđelovca krije mnoge tajne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici