SUKOB U FEDERACIJI: Željko Komšić protiv sastanka Bakira Izetbegovića sa Aleksandrom Vučićem

Novosti online

26. 10. 2021. u 10:33

AKTUELNI predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić protivi se sastanku lidera SDA Bakira Izetbegovića sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, na kojem bi razgovarali o prevazilaženju aktuelne situacije u BiH.

СУКОБ У ФЕДЕРАЦИЈИ: Жељко Комшић против састанка Бакира Изетбеговића са Александром Вучићем

Foto Tanjug/AP

Nakon što je Bakir Izetbegović sinoć izjavio da će ići u Beograd na sastanak s Vučićem i da mu zbog toga, kako je rekao, "neće pasti kruna s glave", reagovao je Komšić koji se tome protivi.

- Rekao sam mu da to ne radi! - naveo je Komšić, prenela je federalna agencija Fena.

Na izjavu Izetbegovića reagovao je i poslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović, koji smatra da Izetbegović odlaskom u Beograd čini veliku grešku.

Izetbegović je za Federalnu TV rekao da će otići u Beograd na sastanak sa srpskim predsednikom, ali je dodao da to još nije precizno dogovoreno i da postoje otpori takvoj njegovoj odluci.

- Ja ću otići na svaki sastanak koji može da spreči jedan loš scenario i mogu uticati da se stvari smire i idu u pravom smeru. Nije meni toliko važno. Kruna mi s glave neće pasti ako odem u Beograd. Kanim razgovarati i postići ovo što sam kazao, da ne dođe do konflikta, da jedni druge bolje razumemo, da uskladimo interes - naveo je Izetbegović.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)