PRATIMO DEŠAVANJA U REGIONU: Plenković pozvao na zdrav razum na severu KiM

Tanjug

28. 09. 2021. u 00:24

HRVATSKI premijer Andrej Plenković pozvao je danas na zdrav razum i deeskalaciju na severu Kosova i Metohije.

ПРАТИМО ДЕШАВАЊА У РЕГИОНУ: Пленковић позвао на здрав разум на северу КиМ

Foto: Tanjug

On je to izjavio na pitanje novinara kako komentariše razvoj tenzija na Kosovu i Metohiji i u Crnoj Gori, i ''ultimatum predsednika Srbije Aleksandra Vučića NATO-u'', prenela je Hina.

Plenković je novinarima posle sednice Predsedništva, Nacionalnog saveta i saborskog Kluba HDZ-a rekao da po tom pitanju Hrvatska uvek šalje poruke u cilju ''smirivanja tenzija i nedoprinošenju rastu napetosti''.

Hrvatski premijer je istakao da je Hrvatska sigurna zemlja i poručio kako "osluškujemo i imamo otvorene oči" na sve što se zbiva u susedstvu.

- Hrvatska je, kao što je i bila naša poruka pre godinu i tri meseca, sigurna zemlja. To je ono što je najvažnije i to se na kraju u najvećoj mogućoj meri reflektuje i na naš međunarodni položaj - rekao je Plenković novinarima upitan za komentar izveštaja Sigurnosno-obaveštajne agencije (SOA) u kojem se navode ''opasnosti od jačanja velikosrpskog ekstremizma, jačanja radikalizma i sve češćih hakerskih napada''.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni