OTAC NIJE SAMO GUŠIO DECU? Isplivali novi detalji o čedomorstvu u Zagrebu - policajce šokirala stravična scena!

Novosti online

26. 09. 2021. u 23:52

U NOĆI s petka na subotu u Zagrebu je troje dece, sedmogodišnje blizance i četvorogodišnjeg dečaka, ubio njihov otac, Harald Kopic.

ОТАЦ НИЈЕ САМО ГУШИО ДЕЦУ? Испливали нови детаљи о чедоморству у Загребу - полицајце шокирала стравична сцена!

Harald Kopic / Foto Facebook

Istraga je prvo pokazala da su deca ubijena tako što ih je otac ugušio, ali je sve verovatnija verzija da je za smrt ključno bilo trovanje, verovatno tabletama. Ipak, na telima troje ubijene dece nađene su povrede od gušenja, pa istraga sumnja da je otac decu i otrovao i gušio. Moguće je i da je kod neke od dece smrt nastupila trovanjem, a kod neke gušenjem.

Sve bi to trebalo da utvrdi toksikološko veštačenje dece koje je naređeno. Pored pitanja šta je bio neposredni uzrok smrti dece, policajci će u danima koji slede tražiti odgovore na pitanja šta je osumnjičenog nateralo na ovakav zločin, da li je sve planirao, ali i da li je bio pod uticajem sredstava koja bi pomutila njegovo rasuđivanje.

Ubica Harald Kopic je u međuvremenu i dalje na bolničkom lečenju i tek treba da bude ispitan.

- Pacijent je smešten na jedinicu intenzivne nege i pod konstantnim je nadzorom policije. Nije životno ugrožen, sve životne funkcije pacijenta su stabilne, i dalje je pri svesti - naveo je direktor KBC-a Sestre milosrdnice, dr. Davor Vagić u kratkom saopštenju medijima.

Dodao je da se otpuštanje pacijenta (56) iz bolnice očekuje u sledeća dva dana. Svoju izjavu otac ubica još nije dao policiji. Od trenutka buđenja do danas u bolnici nije progovorio ni reč. Zvanično još nije uhapšen.

- Onog trenutka kad lekari procene da je njegovo psihološko stanje zadovoljavajuće, da on može da prati tok postupka, odnosno da je procesno sposoban, on će biti predat u pritvor, odakle će sigurno predložiti sudiji istrage određivanje istražnog zatvora - objasnio je advokat Krešimir Škarica.

Šta se desilo kobne noći?

Deca su za vikend bila sa ocem jer mu ih je u petak ostavila bivša supruga, koja je otišla na poslovni put u Dubrovnik. Oko ponoći je Kopic, sumnja se, spremio decu za spavanje, ali pre toga im je svima dao "koktel" raznih tableta i lekova. Prema informacijama Večernjeg lista, deca, ili neka od njih, ipak se počela da se bude, a Kopic je tada počeo da ih guši.

Još se ne zna od čega su mališani tačno umrli i da li im je presudilo gušenje ili ipak trovanje, kako sve više veruju veštaci. Kada se uverio da nijedno od troje dece više ne diše, jedno po jedno ih je uzeo u naručje i odneo na kauč u dnevnom boravku. Položio ih je jedno pored drugog i oko njih poslagao njihove omiljene igračke.

Jeziva scena dočekala je policajce koji su izašli zbog dojave o mogućem samoubistvu.

 

Oproštajni status na Fejsbuku i Instagramu

Nedugo nakon ponoći, 56-godišnji Austrijanac objavio je neku vrstu oproštajnog statusa na Fejsbuku i Instagramu.

- Zbogom svima, otići ću jer više ne mogu. LJubav mog života ostavila me jer je moja bivša žena bila jako loša prema njoj i nemam novca. Sve što sam pokušao u zadnjih godinu i po nije me vratilo na posao, čak mi ni braća iz masonske lože nisu mogla da pomognu, na kraju mi nisu ni odgovarali na pozive. Samo su mi prijatelji Manfred, Roland i brat Helmut pomogli koliko su mogli. Sada sam došao do kraja. Zato, zbogom - napisao je na engleskom jeziku.

Taj status uočio je neko od njegovih poznanika, pa odmah obavestio policiju, koja je krenula u njegov stan. Ali, ovo se pokazalo kao prekasno.

Policajce je šokirala stravična scena zločina. I iskusnim službenicima zakona ovo je bila jedna od najstrašnijih scena koje su ikada videli, piše Index.hr. Zbog svega će policajcima koji su bili na mestu jezivog zločina trebati psihološka pomoć, rekli su juče iz zagrebačke policije.

BONUS VIDEO - Žena na Vidikovcu nožem ubola muža

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)