„NOVOSTI“ SAZNAJU: Pakistanci silovali i zlostavljali grupu migranata u Severnoj Makedoniji

J. S.

17. 09. 2021. u 10:55

KAKO je „Novostima“ potvrđeno iz više izvora u vranjskoj Policiji, prijavljen je slučaj zlostavljanja i silovanja migranata na teritoriji Severne Makedonije, od strane kriminalne grupe Pakistanaca koja, kako priča policijski izvor, deluje u mestu Lojane u Severnoj Makedoniji.

„НОВОСТИ“ САЗНАЈУ: Пакистанци силовали и злостављали групу миграната у Северној Македонији

Foto: EPA

Četvoro državljana Eritreje, jedna žena i tri muškarca, uspeli su nakon preživljene torture u Severnoj Makedoniji da dođu do vranjske Policijske uprave i prijavili su da su na njima nepoznatoj teritoriji i lokaciji u graničnom delu Severne Makedonije od strane sedam Pakistanaca zaustavljeni i onda su Pakistanci izdvojili žensku osobu i naočigled svih je silovali uz upotrebu noža. Preostali muškarci iz grupe su pretučeni i oduzet im je prtljag i novac u iznosu od 830 evra.

Tokom razgovora sa migrantima isti su izjavili da su telefonom poslali svojim prijateljima koordinate lokacije nemilog događaja.
Zamenik Višeg javnog tužilaštva u Vranju izjasnio se da u slučaju migrantkinje  H. D. postoje elementi krivičnog dela silovanje i ona je upućena u zdravstvenu ustanovu. Migranti su nakon pružene lekarske pomoći smešteni u Prihvatni centar za migrante u Preševu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri