FINANSIRALA TERORISTE: Podignuta optužnica protiv Sene Hamzabegović

O. M.

07. 09. 2021. u 16:01

TUŽILAŠTVO BiH podiglo je optužnicu protiv državljanke BiH i Švajcarske Sene Hamzabegović (60) iz Tuzle, zbog finansiranja terorističkih organizacij i državljana BiH na stranim ratištima sa više od 230.000 KM (115.000 evra).

ФИНАНСИРАЛА ТЕРОРИСТЕ: Подигнута оптужница против Сене Хамзабеговић

Depositphotos

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je optužena u periodu od 2013. do 2018. godine u više navrata učestvovala u prikupljanju i pružanju finansijske pomoći za potrebe državljana BiH. Radi se o ljudima koji su boravili na ratištima Sirije i Iraka, gde su se borili na strani ISIL-a, odnosno Jabhet al Nusra, Al Nusrah Fronta i drugih formacija.

- Znajući da se na ratištima nalazi Muradif Hamzabegović (suprug optužene), te da se dobijeni novac koristi za finansiranje terorističkih aktivnosti, optužena je u više navrata osiguravala veće iznose koje je uplaćivala i lično nosila u Siriju i predavala Hamzabegoviću - navode u Tužilaštvu BiH.

Foto Interpol

Dodaju da je prikupljeni dokazi ukazuju da je Hamzabegović tim novcem isplaćivao plate borcima, kupovini oružja i slično.

- Optužena se tereti i da je lično prikupljala novac i osiguravala sredstva znajući da će se koristiti u terorističke svrhe - dodaje se u saopštenju.

Muradif Hamzabegović je u maju 2012. osuđen pred Sudom BiH na šest godina zatvora i novčanu kaznu od 20.000 KM zbog krijumčarenja ljudi. Nedugo nakon toga je pobegao u Siriju, gde se priključio ISIL-u.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024