RADIO ZA AL KAIDU? Uhapšen muškarac u BiH (FOTO)

Novosti online

06. 09. 2021. u 13:38

TUŽILAŠTVO BiH potvrdilo je da se protiv državljanina te zemlje Jasmina Mulahušića sada vodi istraga, zbog sumnje da je povezan sa mrežom Al Kaide.

РАДИО ЗА АЛ КАИДУ? Ухапшен мушкарац у БиХ (ФОТО)

Ilustracija

Mulahušić živi u Luksemburgu i uhapšen je u subotu u Bosanskom Brodu kada je pokušao da pređe granicu BiH i uđe u Hrvatsku.

Granična policija predala ga je u nedelju Tužilaštvu BiH iz kojeg su sada pojasnili da se radi o osobi koju istražuje nekoliko stranih bezbednosnih službi.

- Prema prikupljenim podacima, osumnjičeni je bio u žiži interesovanja bezbednosnih službi stranih država i povezan je sa osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al Kaida i drugim terorističkim organizacijama. To su vrlo složene istražne aktivnosti koje nadilaze pitanja državne sigurnosti BiH - navodi se u saopštenju tužioca dostavljenom medijima.

Šta mu se stavlja na teret?

Istovremeno, Tužilaštvo BiH upozorilo je da se zbog hapšenja Mulahusića sada suočavaju s otvorenim pritiscima koji mogu imati negativne posledice po državnu bezbednost, jer se u ovom slučaju radi o učešću pravosuđa BiH u borbi protiv međunarodne terorističke aktivnosti.

Kako je ranije objašnjeno, Mulahusić je uhapšen na granici zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti i odavanje poverljivih podataka.

Mulhušić je javnosti postao poznat kada je identifikovan kao administrator više desetina profila društvenih medija koji diskredituju novinare i političare sa čijim se stavovima ne slaže, promovišući pritom politiku Stranke demokratske akcije (SDA) na vlasti u BiH.

Tražile su ga i strane bezbednosne agencije

Njegovo hapšenje u ponedeljak osudila je vladajuća bošnjačka stranka, tvrdeći da iznosi svoje stavove, a ne stavove SDA, pa njegovo pravo na slobodu mišljenja treba zajamčiti.

- Hiljade ljudi svakodnevno objavljuju komentare i iznose svoje stavove na društvenim mrežama i portalima. Svakoga ko krši zakon na ovim postovima treba sankcionisati, ali ne treba dozvoliti opasan presedan 'selektivnog verbalnog prestupa' - navodi se u saopštenju potpisanom od strane podružnica SDA u Sarajevu.

(Kliks.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju