ZAŠTO JE HRVATSKA U EU: Milanović - zbog sigurnosti, slobode i novca

Tanjug

29. 08. 2021. u 23:19

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas kako je Hrvatska u Evropskoj uniji "da bi joj bilo bolje, da ima sigurnost, slobodu, ali i novac."

ЗАШТО ЈЕ ХРВАТСКА У ЕУ: Милановић - због сигурности, слободе и новца

Foto: EPA

-Mi smo mnogo toga dali materijalnog, odrekli smo se dosta stvari da bismo ušli u Evropsku uniju. Nama je ipak ispred svega naša domovina. Hrvatska je dom svih nas, svi smo u njoj ravnopravni, a u Evropskoj uniji smo zato da bismo od toga imali koristi, da nam bude bolje, da imamo više sigurnosti i slobode. I da, na kraju da imamo novac, poručio je Milanović tokom posete Opštini Vir.

Dodao je da je prošlo osam godina od ulaska Hrvatske u EU, da je tih osam godina bilo teško, ali da se Hrvatska uhodava, prenela je Hina.

Govorio je i o iznosu koji je Hrvatska uspela da iskoristi i naplati iz Evropske unije - "više od 40 milijardi kuna" (oko 5,5 milijardi evra), ocenivši kako to zvuči puno, ali da je ustvari malo.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (6)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!