ZARAZA SE ŠIRI HRVATSKOM PLAŽOM: Povraćanje, dijareja i temperatura nakon kupanja, turisti pobesneli

Novosti online

18. 08. 2021. u 21:28

U KLENOVICI na hrvatskoj obali, pored Novog Vinodolskog, svake godine se sjate turisti željni kupanja u Jadranskom moru. Ipak, zbog smrada fekalija i prizora zagađenog mora, kao i zdravstvenih problema, mnogi više neće letovati u tom mestu.

ЗАРАЗА СЕ ШИРИ ХРВАТСКОМ ПЛАЖОМ: Повраћање, дијареја и температура након купања, туристи побеснели

Foto: Depositphotos/Ilustracija

- Prvi alarmantni problem je stanje mora koje je stravično! Razbolela se cela plaža, a probavne smetnje, proliv i povraćanje, kao i visoka temperatura normalna su pojava kod većine dece. To može izazvati veću štetu pa smo nakon dvanaest godina posećivanja iste plaže primorani da nađemo drugu gde je more čistije - kaže čitateljka hrvatskog "Novog lista".

Dodaje kako je najveći problem u turističkim odmaralištima koja su se proširla, dok je kapacitet gradskog vodovoda ostao isti. Gradonačelnik Novog Vinodolskog, Tomislav Cvitković, je obišao plaže, ali i dalje nema nikakve reakcije.

- U Klenovici se sve radi da bi se odradilo. Napravili su novu plažu, ali ulaz u more je grozomoran i u potpunosti neuređen. Na plaži je jedna kanta za smeće koja je očajna i sramota je da se tako nešto uopšte može postaviti kao "urbana oprema". Na molbu da se poveća broj kanti, gradonačelnik se osmehnuo rekavši da bi bila dovoljna kada ljudi u nju ne bi bacali lično smeće - rekla je čitateljka hrvatskog lista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)