SUZA ZA NEVINE ŽRTVE: Pomen za Srbe stradale kod Gline u zločinačkoj akciji "Oluja" (VIDEO)

Novosti online

07. 08. 2021. u 13:44

SLUŽENjEM parastosa i polaganjem cvijeća na groblju u Gornjem Selištu kod Gline, danas je u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine iz Gline održan pomen za oko 160 srpskih nevinih civilnih žrtava ubijenih u akciji "Oluja" i nakon ove akcije.

СУЗА ЗА НЕВИНЕ ЖРТВЕ: Помен за Србе страдале код Глине у злочиначкој акцији Олуја (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Glina Tube

Lica sahranjena na ovim groblju su većinom bili ljudi sa Korduna i iz Gline.

Pomen i parastos služio je paroh glinski Goran Kalamanda, uz prisustvo oko 50 potomaka, rodbine žrtava i građana Gline srpske nacionalnosti.

Pomenu i parastosu prisustvao je predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov, koji je rođen na Kordunu.

Arlov je zahvalio Vijeću srpske nacionalne manjine u Glini što svake godine organizuje obeležavanje stradanja srpskog naroda Korduna i na ovaj dan i ne da da se ovaj zločin prema nevinim srpskim žrtvama zaboravi.

- Mi Srbi samo se sastajemo na prastosima i pomenima i ne smemo više dozvoliti da na velikim žrtvama čuvamo i gradimo svoje postojanje. Ove generacije ne smeju dozvoliti da ratujemo, jer bolje je 50 godina pregovarati i pokušavati naći demokratki način života, nego jedan dan ratovati - rekao je Arlov.

Arlov je rukovodstvu Vijeća srpske nacionalne manjine predložio da oko 30 srpske dece iz razorenih zemljotresom, porušenih i ugroženih kuća, u pratnji roditelja i rukovodstva Vijeća 25. avgusta ove godine budu gosti Odbora i posete Banjaluku i Republiku Srpsku.

Pomenu i parastosu prisutvolala je zamenica gradonačelnika Gline Branka Mitić Bakšić, potpredsednik Skupštine grada Gline, Nikola Janus, te predsednik Vijeća srpske nacionalne manjine Gline, Milan Martinović.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!