INCKO SE GADNO PREVARIO: Branko Lukić otkrio zašto će plan visokog predstavnika pasti u vodu

Novosti online

28. 07. 2021. u 17:00

ADVOKAT Branko Lukić smatra da pokušaj odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka i Zapada da progura nametnuti zakon o "zabrani negiranja genocida" ne može da prođe u Republici Srpskoj koja će se izboriti za svoja prava.

ИНЦКО СЕ ГАДНО ПРЕВАРИО: Бранко Лукић открио зашто ће план високог представника пасти у воду

Foto: Novosti arhiva/N. Fifić

Komentarišući stanje u BiH nakon Inckove nametnute odluke, Lukić je za TV "Prva" ukazao da "ovakva gruba zloupotreba međunrodnih institucija protiv srpskog naroda u BiH može da izazove tektonske poremećaje sa nesagledivim posledicama".

- Sve karte su na stolu. Bakir Izetbegović je rekao da se nada da će posle ove Inckove odluke Milorad Dodik prestati da govori o otcepljenju. Međutim, Inckova odluka baš izaziva da o tome ponovo počne da se govori - ocenio je Branko Lukić.

- Peticija za ukidanje Inckovog nametnutog zakona potpisuje se i u Beogradu bez obzira na pretnje procesuiranjem i kaznama. FBiH, odnosno BiH, bi morala da napravi mnogo velike zatvore da procesuira sve ljude koji su protiv ovoga što nam se nameće - istakao je Lukić.

Prema njegovoj oceni, pokušaj Incka i Zapada da proguraju nametnuti zakon ne može da prođe u Republici Srpskoj, a to se ne prihvata ni u Srbiji.

- Narod je ujedinjen i političari su ujedinjeni. No pasaran - poručuje Lukić.

On je istakao da i poslednja nametnuta Inckova odluka pokazuje da atmosferu u BiH truju stranci.

- Uveren sam da bi se narodi u BiH mnogo ranije pomirili, izmirili i oprostili jedni drugima da nije zapadnih meštara kojima je jedan od glavnih zadataka da podgrevaju nestabilnu situaciju u BiH - rekao je Lukić.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)