SARAJEVO - NAJVEĆE ETNIČKO ČISTILIŠTE U BiH: Jedino se egzodus sarajevskih Srba nastavio i posle rata

Novosti online

08. 07. 2021. u 13:16

PROF. dr Nenad Kecmanović objasnio je da je Sarajevo u ratu bilo i grad mučenik i grad mučitelj, ali da se o gradu Sarajevu kao gradu mučitelju vrlo malo govorilo.

САРАЈЕВО - НАЈВЕЋЕ ЕТНИЧКО ЧИСТИЛИШТЕ У БиХ: Једино се егзодус сарајевских Срба наставио и после рата

Foto: pixabay

- Danas se o Srebrenici toliko govori i piše kao da u vreme rata u BiH niko nigde drugde nije strada - objasnio je Nenad Kecmanović.

On je izjavio da se jedino egzodus sarajevskih Srba nastavio i posle rata.

- Sarajevo je bilo najveće etničko čistilište u Bosni i Hercegovini - objasnio je profesor Kecmanović.

On je objasnio i da je ubijanje srpskog svata u Sarajevu bio nagoveštaj toga šta čeka Srbe u Sarajevu.

Podsetio je da i da sarajevski Srbi nisu mogli da rade u institucijama, te da su muslimanski kriminalci poput Ćele dobili mogućnost da se iživljavaju nad Srbima u Sarajevu, a njihovo nasilje je bilo odobreno od strane Alije Izetbegovića, odnosno najvišeg muslimanskog političkog vrha.

On je objasnio da je grad Sarajevo bez Srba i Hrvata bilo ostvarenje "Islamske deklaracije" Alije Izetbegovića.

Informativni-politički portali „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“ uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji u beogradskom Pres centru UNS-a organizuju tematsku tribinu pod naslovom „Dekonstrukcija mitova o sarajevskom suživotu i genocidu u Srebrenici“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar