DODIK POSLAO PRKOSNU PORUKU GENOCIDAŠIMA: Srpska će nastaviti da živi, više Srba stradalo u Sarajevu nego muslimana u Srebrenici

Novosti online

08. 07. 2021. u 12:48

IDEJA Republike Srpske mora da ostane čista, istina je nezaobilazna, a Srpska se ne bori za "svoju" istinu, već za objektivan pristup činjenicama, poruka je srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika sa tribine "Dekonstrukcija mitova o sarajevskom suživotu i genocidu u Srebrenici", koja se održava u Beogradu.

ДОДИК ПОСЛАО ПРКОСНУ ПОРУКУ ГЕНОЦИДАШИМА: Српска ће наставити да живи, више Срба страдало у Сарајеву него муслимана у Сребреници

Foto: Printscreen

Dodik je podsetio da su neke vlasti u RS već usvojile sraman izveštaj OHR o Srebrenici.

- Vlada RS je poništila taj izveštaj - objasnio je Dodik i rekao da su formirane komisije koje bi na objektivan i stručan način predočile događaje u Srebrenici.

On kaže da je nezavisna komisija utvrdila da se zločin desio u Srebrenici i nad Srbima i nad Bošnjacima, ali da se ne može govoriti o genocidu.

Dodik se izjavio i da je više Srba stradalo u Sarajevu nego Bošnjaka u Srebrenici, te podsetio na veliku antisrpsku kampanju koja se smišljeno vodi.

- Ja sam uveren da ideja Republike Srpske mora da ostane čista, mora da bude besprekorna i da mi moramo da odbacimo svaku vrstu satanizacije i prljanja tog imena i tog procesa. Rat svakako donosi svašta i stvari koje naravno nisu u okviru zakona i nisu u okviru morala i mi smo spremni da na tu temu pričamo, ali ne možemo da prihvatimo da priču koju rade vezano za navodni genocid u Srebrenici, iskoriste o nama kao genocidnom narodu ili Republici Srpskoj koja treba da se ukine, jer je takva - rekao je Dodik.

On je poručio da je Republika Srpska slobodarska i da će nastaviti da živi, dodajući i da tribine poput ove predstavljaju značajan doprinos istini.

Informativni-politički portali „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“ uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji u beogradskom Pres centru UNS-a organizuju tematsku tribinu pod naslovom „Dekonstrukcija mitova o sarajevskom suživotu i genocidu u Srebrenici“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)