NOVE MERE: BiH olakšava ulazak stranaca u zemlju

Tanjug

11. 06. 2021. u 22:14

SAVET ministara Bosne i Hercegovine olakšalo je danas ulazak stranaca u zemlju, pa će se osim PCR testa sada prihvatati i negativan antigenski test, potvrda o vakcinaciji ili potvrda o preležanom kovidu-19.

НОВЕ МЕРЕ: БиХ олакшава улазак странаца у земљу

Foto: Arhiva VN

Od oktobra prošle godine u BiH su zbog sprečavanja širenja korona virusa stranci mogli da uđu samo sa negativnim PCR testom, koji je bio obavezan i za državljane BiH, kao i susednih zemalja - Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Nove mere donete su nakon nakon što je u Sarajevu ove nedelje održano više protesta turističkih radnika koji su tražili da se olakšaju turistička putovanja, prenosi Hina.

Kako navodi hrvatska agencija, bošnjački ministri Bisera Turković i Sifet Podžić dva puta su u poslednje dve nedelje sprečili olakšavanje ulaska stranaca, uslovljavajući tu odluku ukidanjem viza za državljane Saudijske Arabije, čemu se protive hrvatski ministri.

Na današnjoj sednici svi članovi Saveta ministara ipak su glasali za ublažavanje ulaska u zemlju, da bi potom nastavili raspravu o vizama za građane Saudijske Arabije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)