PODRŠKA PREDSEDNIKU SAD: Miting inicijative Srbi za Trampa održan u centru Čikaga (VIDEO)

Tanjug

01. 11. 2020. u 00:20

ПОДРШКА ПРЕДСЕДНИКУ САД: Митинг иницијативе Срби за Трампа одржан у центру Чикага (ВИДЕО)

Foto AP

INICIJATIVA "Srbi za Trampa 2020" organizovala je danas u centru Čikaga miting podrške predsedniku SAD Donaldu Trampu pred predsedničke izbore koji će se održati 3. novembra.

Na trgu ispred Centra "Ričard DŽej Dejli", pored čuvene statue Pabla Pikasa, podršku predsedničkoj kampanji republikanskog kandidata pruzili su čikaški Srbi, ali i Crnogorci, Makedonci i pripadnici drugih balkanskih nacija koji će glasati ili su već glasali za Trampa.

Prisutni su nosili američke i srpske zastave, a na transparentima su se, osim Trampu, mogle videti i poruke podrške policiji, porodičnim vrednostima i srpskom narodu u Republici Srpskoj i na Kosovu i Metohiji.

Na skupu se kao specijalni gost pojavio Mark Karan, republikanski kandidat za senatora Ilinoisa, koji se obratio prisutnima.

“Demokrate vladaju ovim gradom i državom već decenijama, a posledice njihove vlasti najbolje osećaju građani Ilinoisa. Nadam se da će na ovim izborima skupiti hrabrosti da naprave pozitivnu promenu i smene korumpiranu vlast”, poručio je Karan

Slobodan Jokić iz Inicijative “Srbi za Trampa 2020” zahvalio je prisutnima na dolasku.

- Danas smo ovde da kao predstavnici srpske zajednice iz Ilinoisa i Viskonsina pružimo podršku predsedniku Trampu, koji je pokazao da je izuzetan lider, zbog čega ćemo glasati za njegov ponovni izbor i još četiri godine u Beloj kući - rekao je Jokić.

On je pozvao sve pristalice da, pored Trampa, glasaju i za lokalne republikanske kandidate iz Ilinoisa.

Skup je okončan bez incidenata a prisutni policajci su otpozdravljali okupljenim građanima, koji su, između ostalih, nosili i transparente kojima podržavaju ljude koji održavaju zakon i red.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Filozof

01.11.2020. 15:54

Srbi kao i svi narodi za balkana bi trebali da glasaju za onog ko će raditi posao kako treba. Za jačanje, poboljšavanje,.... SAD. Jer oni žive u SAD a ne u nekoj balkanskoj državi. Da su iskreno voleli svoju zemlju ne bi je napuštali i odlazili. Ali isto tako da ih je država cenila ne bi dozvolila da odu i napuste zemlju. Sve što je između ne bi trebalo da se važi. Pogotovo što se tiče politike.