KARAKTERISTIKE ZNAKA JARCA: Glava u oblacima, obe noge na zemlji

Astrolog Marina Jungić Milošević

02. 02. 2024. u 10:58

Na njega se možete osloniti u svakom trenutku bilo da se radi o poslovnom ili ljubavnom odnosu

КАРАКТЕРИСТИКЕ ЗНАКА ЈАРЦА: Глава у облацима, обе ноге на земљи

Foto Pixabay free images

ZEMLjANI znak koji zna da se nesebično žrtvuje i na koji se možete osloniti u svakom trenutku, bilo da se radi o poslovnom ili ljubavnom odnosu, svakako je Jarac. Mladolik, dostojanstvenog držanja, naizgled hladan, uzdržan. U nepoznatom društvu povučen, stidljiv i rezervisan, na distanci. Nije mu važna forma, ne obraća previše pažnje na stil oblačenja. U detinjstvu i mladosti, nesiguran u sebe, krut, ukočen, zakopčan. Posle 30. godine života, kada tranzitni Saturn dođe na natalni, postaje mnogo opušteniji, društveniji i komunikativniji.

Predstavnicima desetog zodijačkog znaka upravljaju Saturn i Uran, planete oprečnog dejstva, prošlosti i budućnosti, ambicije i napretka, dubokog intelekta i genijalnosti, tradicije i najnovijih tehnoloških dostignuća. Zato se među njima često nađu velika imena iz sveta nauke, politike, muzike, glume, šou-biznisa... (Jovanka Orleanka, Isus Hrist, Kepler, Njutn, Nikson, Staljin, Mao Ce Tung, Dženis Džoplin, Entoni Hopkins, Elvis Prisli, Kevin Kostner, Mel Gibson, Rod Stjuart, Sijena Miler, Irina Šajk, Kejt Mos, Zoe Dešanel, Loreta Jang, Dejvid Bouvi, Džad Lou).

Sporo (pod uticajem Saturna) napreduje ka cilju, pa kasnije i sazreva. Uzda se "u se i u svoje kljuse". Ništa mu ne pada s neba, sve postiže mukotrpnim radom. Ima najveću moguću moć trpljenja. Ozbiljan, odgovoran i pouzdan, realista koji čvrsto stoji na zemlji. Ambicija je često veća od akcije. Spor, metodičan, sistemačan, ekonomičan. Voli novac, ne toliko zbog raskoši i udobnosti, već zbog ugleda, statusa, moći. Pravičan. Obično pošten i lojalan. Mora da postane neko i nešto, strahuje od poniženja. Kada je ugrožen, povlači se duboko u sebe. Nefleksibilan, tvrd, nepopustljiv, antidiplomata, navlači na sebe mržnju. Sujetan, drži do svojih principa, ne prašta izdaju. Ovaj rođeni mudrac, filozof i asketa, prodire u suštinu stvari i spoznaje ih dubinom svog bogatog intelekta. Lako podnosi samoću. Analitičan i kreativan. Praktičan i materijalan (zemljani znak), a u isto vreme duhovan i introspektivan. Sklon sugestiji.

Odan prijatelj. Tradicionalan, u porodičnim odnosima često konzervativan. Vezan za porodicu i decu. Žena Jarac ima bolji odnos sa ocem, nego sa majkom, dok muški Jarac neguje lepe odnose sa oba roditelja. Kad postane otac, decu će obezbediti i izvesti na put.

Mesec, simbol emocija, vlada partnerskim odnosima, pa je Jarac u ljubavi idealista, romantičan i obično ima bar jednu tajnu vezu na poslu. Kad voli, veran, kad ne voli, promiskuitetan, dok žena mašta o više različitih ljubavnika. Muški Jarac je potentan (Mars egzaltiran u Jarcu), često opterećen seksom.

Ovaj znak je i mladolik, žilav, izdržljiv (Mars egzaltiran u Jarcu), voli pešačenje i planinarenje. Slabe zdravstvene tačke su oči, grlo, sinusi, kosti, zglobovi, kičma, srce, krvni sudovi,jetra, žuč. Sklonost strahovima i depresiji. Bolest se obično javlja kao posledica premora i iscrpljenosti, pa se preporučuje bavljenje sportom ili rekreacijom.

Kao i kod svakog znaka, i kod Jarca imamo niži tip ličnosti. On je zavidan, škrt, sebičan, tvrdoglav, arogantan, neprijatan, pesimista, turoban, stalno strahuje od siromaštva, pati od kompleksa niže vrednosti.

CRVENA PLANETA DONOSI NASILjE

MARS, simbol ega, akcije, povreda i seksualnosti, trenutno prelazi preko Jarca, u kome će se zadržati do 13. februara. Budući da je uticaj ove, crvene planete izuzetno jak u ovom znaku, njihovim predstavnicima donosi priliv energije i entuzijazma, ali i probleme sa članom porodice i promenu planova. Muškarci će biti skloni nametanju svoje volje partnerkama, a žene mogu biti ugrožene od nasilnih partnera. Ova pozicija Marsa donosi i sklonost povredama, infekcijama i probleme sa koštano-zglobnim sistemom. Jarčevi koji nose uniformu na radu (policija, vojska, hirurzi), više će osetiti ovaj tranzit. Još jedna planeta, Pluton, koji od 2008. godine boravi u Jarcu, 21. januara prelazi u Vodoliju (astrološko polje posla i novca Jarčeva), donoseći im nove projekte i izvore prihoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)