PRODAVNICA EVAKUISANA ZBOG STRAHA OD PAUKA: NJegov ujed može izazvati višesatnu erekciju (FOTO)

Novosti online

11. 08. 2023. u 19:33

VEST o tome da su se u Austriji pojavili otrovni brazilski pauci proširila se munjevitom brzinom svim medijima i društvenim mrežama, a kako se navodi, u pitanju je vrsta zglavkara koji potiče iz Brazila.

ПРОДАВНИЦА ЕВАКУИСАНА ЗБОГ СТРАХА ОД ПАУКА: Његов ујед може изазвати вишесатну ерекцију (ФОТО)

Foto: AP

Panika koja je zavladala među posetiocima i zaposlenima supermarketa, kao i stanovnicima mesta i dalje traje, a na specijalnim službama je zadatak da zalutalog insekta pronađu što pre.

Crveno-crni pauk izazvao pometnju

Gradić Krem an der Donau, koji se nalazi na samo 45 minuta udaljenosti od glavnog grada Austrije, za tren je postao poznat nakon što je u jednom od lokalnih supermarketa viđen crveno-crni pauk čiji ugriz izaziva višesatnu i veoma bolnu erekciju. Nezvanog gosta, dugog skoro 10 centimetara, uočio je menadžer radnje među plodovima zrelih banana koje su tokom nedelje pristigle iz gradića udaljenog oko 75 kilometara od Beča, a i pored toga što su sve kutije bile hermetički zatvorene, pauk je nekako izašao na slobodu. Čim je primećen, pozvane su službe za hitne intervencije, ali je brazilski lutajući pauk već uveliko odlutao (kako mu i ime kaže), pa je supermarket iz bezbednosnih razloga zatvoren. Pretpostavlja se da će sa radom ponovo početi tek u utorak, kada budu bile izvršene sve neophodne provere, kao i dezinfekcija i dezinsekcija prostorija.

Ujed brazilskog lutajućeg pauka izaziva temperaturu i hipertenziju

Ujed ovog neobičnog pauka u ljudskom telu izaziva pravi pravcati karambol, podižući temperaturu i krvni pritisak za jako kratko vreme, a kao posledica kod muških "žrtava" javlja se i erekcija koja može trajati i po nekoliko sati i koja je ispraćena snažnim bolovima u polnom organu. Baš zbog takvih simptoma, medicinsko osoblje u Brazilu veoma lako može identifikovati pacijente koji su pretrpeli ujed baš ove vrste.

Otrov ove vrste pauka se koristi i za preparate za potenciju

Naučnici iz različitih zemalja godinama unazad bavili su se istraživanjem otrova brazilskog lutajućeg pauka, a nakon brojnih ispitivanja uspeli su i da izoluju komponentu njegovog otrova koja ima sposobnost da pojačava erekciju. Na bazi te komponente kasnije je razrađen i poseban gel koji prilikom nanošenja eliminiše erektilnu disfunkciju kod muškaraca.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - VOJNE VEŽBE NA TAJVANU: Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona