UBILO GA KUPANJE? Preminuo najprljaviji čovek na svetu - Pustinjak iz Irana više od 60 godina odbijao kontakt sa vodom

Novosti online

25. 10. 2022. u 20:08

IRANSKI pustinjak nazvan „najprljavijim čovekom na svetu" pošto se više od pola veka nije tuširao, umro je „od starosti“ u desetoj deceniji.

УБИЛО ГА КУПАЊЕ? Преминуо најпрљавији човек на свету - Пустињак из Ирана више од 60 година одбијао контакт са водом

FOTO:PRINTSKRIN/TVITER

Amoj Hadži preminuo je u nedelju u selu Dejgah u južnoj provinciji Fars, javila je agencija Irna. Lokalni mediji su izvestili da se Hadži, koji je „uvek bio prekriven prašinom i koji je živeo u kolibi od šljunka, nije kupao ni vodom ni sapunom više od 60 godina“.

Meštani i komšije objašnjavaju da je Amoj doživeo „određene emocionalne probleme u mladosti“ zbog kojih je odbijao da se kupa.

Teheran tajms je 2014. objavio da je Amoj imao običaj da puši lulu ispunjenu životinjskim izmetom i da je verovao da će se zbog čistoće razboleti. Na nekim fotografijama se vidi kako puši više cigareta u isto vreme.

Ali pre nekoliko meseci seljani su ga nagovorili da se prvi put okupa, izvestila je Irna.

Sličan život vodio je i Indijac Kalaj Sing, koji se takođe nije kupao veći deo svog života.

Godine 2009. Hindustan tajms je izvestio da se Sing, iz sela pored grada Varanasija, nije umivao više od 30 godina u pokušaju da pomogne u okončanju, kako je isticao, „svih problema sa kojima se nacija suočava“.

Odbijao je kontakt sa vodom u korist onoga što je nazvao „vatrenom kupkom“.

- Svake večeri dok su se seljani okupljali, Kalaj je palio vatru, pušio marihuanu i stajao na jednoj nozi moleći se bogu Šivi - navodi list i citira Singa. - "To je isto kao da koristite vodu za kupanje. Vatreno kupatilo pomaže u ubijanju svih klica i infekcija u telu."

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)