SLAVOLJUB JE JUTROS IMAO NEOBIČNOG GOSTA: Prišao sam prozoru, jer su kerovi lajali i imao sam šta da vidim (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

20. 10. 2022. u 10:25 >> 15:33

SLAVOLjUB Đurđević iz Jagodine nije mogao da veruje da na žaluzinama prozora svoje sobe vidi lisicu.

СЛАВОЉУБ ЈЕ ЈУТРОС ИМАО НЕОБИЧНОГ ГОСТА: Пришао сам прозору, јер су керови лајали и имао сам шта да видим (ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

Kako su je obasjavali prvi jutarnji zraci, krzno joj je bilo drečavo crvene boje. Bila je veoma mlada, duga šezdesetak centimetara i prilično uplašena, jer su uznemireni kerovi iz cele ulice neprestano lajali.

FOTO: Privatna arhiva

Pošto se nije uplašio, dosetljivi Jagodinac brzo se latio svog mobilnog telefona i počeo da fotografiše neobičnog gosta.

FOTO: Privatna arhiva

-Toliko je drhtala od straha, da mislim da sam otvorio prozor, da bi ušla u sobu. Ne bih je ni primetio da kerovi nisu napravili opšti metež u naselju „Tabane“. Samo što sam na posao ispratio suprugu Tijanu i počeo da se spremam da i sam odem da radim, prišao sam prozoru ne bih li saznao zbog čega kerovi toliko laju. Tada sam video da se žaluzina pomera. Pomislio sam da se na njih popela neka mačka – s osmehom neverice priča Đurđević.

FOTO: Privatna arhiva

 

Dodaje da se uopšte nije uplašio, jer se u rodnom selu Kavadar često sretao sa divljim životinjama. Ali, veli, one se ponašaju potpuno drugačije od lisice koju je video. Nisu tako uplašene i znaju gde će da se sakriju. Grad nije njihova teritorija. Đurđević ne zna šta je moglo da je dovede u grad. Pretpostavlja da je u pitanju njeno neiskustvo, jer je bila prilično mlada.

FOTO: Privatna arhiva

- Da bih bolje pogledao lisicu, izašao sam iz kuće. Mene se nije uplašila, ali je i dalje neprestano osluškivala lavež kerova i gledala u tom pravcu. Još malo se šunjala, a onda je najednom preskočila u komšijsko dvorište – kaže Đurđević.

Ovo je prvi put da je neko u Jagodini video divlju životinju. Naš sagovornik smatra da im u njihovim prirodnim staništima ponestaje hrane i da će zbog toga sve češće silaziti u gradove.

BONUS VIDEO - TRI DEČAKA OSTALA BEZ RODITELjA: U Batočini, ispred kuće, nastradao samohrani otac Saša Kostadinović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest