ZAVIRITE U "STARLAJNER": Astronaut pokazao kako izgleda unutrašnjost nove svemirske letelice (VIDEO)

Novosti onlajn

24. 05. 2022. u 17:09

ASTRONAUT Bob Hajns objavio je video koji prikazuje kako izgleda unutrašnjost kapsule koja je prošle sedmice pristala na Međunarodnu svemirsku stanicu (MKS).

ЗАВИРИТЕ У СТАРЛАЈНЕР: Астронаут показао како изгледа унутрашњост нове свемирске летелице (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Tviter/@NASA

Nakon brojnih izazova, problema i kašnjenja, u petak je konačno uspešno lansirana Boingova kapsula „Starlajner“ na MKS. Uskoro se očekuje i njen povratak na Zemlju i, ako sve prođe po planu, do kraja godine prvi bi astronauti sa „Starlajnerom“ trebalo da polete ka svom privremenom „svemirskom domu“.

Kapsula je trenutno povezana sa Međunarodnom svemirskom stanicom, a taj trenutak iskoristio je jedan od astronauta za snimanje kratkog video-zapisa kako bi pokazao njenu unutrašnjost.

Snimak otkriva skučen prostor, koji su pojedini prokomentarisali kao „prilično pretrpan“ u odnosu na „Crew Dragon“ kapsulu kompanije „Spejs iks“ kojom astronauti trenutno lete na MKS. Snimak, međutim, nije obuhvatio celu kapsulu, tako da je možda prostranija nego što se čini.

Snimak iz unutrašnjosti svemirske letelice uključuje pogled na Rozi, lutku sa senzorima dizajniranu da pomogne istraživačima da saznaju više o performansama svemirske letelice tokom putovanja i njenim efektima na ljudsko telo.

U budućnosti, na mestu koje sada zauzima lutka, trebalo bi da sede astronauti, preneo je portal „Zimo“.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Beki nepoželjan u Beogradu kao Albanac, a hapšen kao srpski nacionalista