OBELEŽEN NACIONALNI DAN DAVANJA: Nagrade za učenike koji su se istaklu po dobroti

Lj.B.

09. 10. 2023. u 14:41

UČENICI 20 odeljenja u Srbiji, koji su se istakli po svojoj humanosti empatiji i solidarnosti, nagrađeni su danas na Nacionalnom danu davanja, a ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović tom prilikom je poručila da veruje da nije bilo lako izabrati pobednike, budući da se u školama redovno organizuju takve aktivnosti i da su mnogi učenici pokazali humanost na delu.

ОБЕЛЕЖЕН НАЦИОНАЛНИ ДАН ДАВАЊА: Награде за ученике који су се истаклу по доброти

Tanjug

"Ove godine je ovaj dan u potpunosti posvećen dobroti, negovanju empatije, solidarnosti, drugarstvu. Ministarstvo prosvete je sa zadovoljstvom prihvatilo poziv i uputilo poziv svim školama da predlože akcije koje su bile najuspešnije, odnosno koje su se istakle po humanosti, negovanju empatije i solidarnosti", rekla je Đukić Dejanović.

Dodala je kako smatra da svi, od najmlađih do najstarijih, imaju dužnost da sa još više entuzijazma razvijaju vrline i vrednosti učenika, i zajedno ih podstaknu da budu bolji ljudi.

Kada je reč o obrazovnom sistemu, Đukić Dejanović je istakla da je neminovno da teži savremenim dostignućima i mladima omogući da usvoje znanja koja su im neophodna da odgovore izazovima savremenog sveta, ali da je, kako kaže, jednako važna i vaspitna funkcija škole.

- U tom smislu u školama se intenzivno pokreću i ostvaruju brojne aktivnosti koje afirmišu osnovne moralne vrednosti. Ministarstvo prosvete podržava učešće u obeležavanju Nacionalnog dana davanja, zato što ovaj dan doprinosi ostvarivanju osnovnih ciljeva obrazovanja i vaspitanja, posebnog onih koji se odnose na razvijanju pozitivnih ljudskih vrednosti - poručila je ministarka.

Cilj ovogodišnjeg obeležavanja Nacionalnog dana davanja, u okviru kog je i organizovana kampanja za školarce, jeste da usmeri društvo na pravi put nakon tragičnih događaja iz maja 2023. godine.

Izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić poručio je da manifestaciju posvećuje dobroj deci koja nisu više sa nama, ali su u našim srcima, i posebno se zahvalio roditeljima Sofije Negić i Katarine Martinović, koje su tragično stradale u OŠ "Vladislav Ribnikar", 3. maja ove godine.

- Otvaramo godinu dobrote u kojoj želimo da budemo bolji nego što smo ikada bili - rekao je Matić i naglasio da donacije naroda čine 60 odsto ukupnih donacija i da će se još više građana uključiti, kroz novčana davanja, ali i mnoge druge aktivnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!