SMEŠTAJ ZA 9.258 BRUCOŠA: Počelo prijavljivanje - rok do 15. septembra

B.B.

01. 09. 2023. u 21:35

PRIJAVLjIVANjE brucoša za smeštaj u nekom od domova Studentskog centra "Beograd" počelo je danas i trajaće do 15. septembra. Mesta ima za više od 9.000 studenata prve godine.

СМЕШТАЈ ЗА 9.258 БРУЦОША: Почело пријављивање - рок до 15. септембра

Foto Z. Jovanović

Kako je saopšteno je iz Ustanove Studentski centar "Beograd", prijave  se primaju radnim danima od 8 do 15 časova u Studentskom domu "Karaburma", u ulici Mije Kovačevića 7b.

- U skladu sa brojem prijavljenih kandidata za ovu godinu, kao i realnim mogućnostima, Ustanova će nastojati da zadrži, ako ne i proširi brucoški kapacitet, a prema Konkursu koji je raspisalo Ministarstvo prosvete za školsku 2023/2024. godinu, u Ustanovi SC "Beograd" opredeljeno je 9.258 mesta za smeštaj studenata čije se školovanje finansira iz budžeta Srbije - navode u Studenskom centru "Beograd".

Zainteresovanim kandidatima je, pored uputa za useljenje, potreban indeks, lična karta, studentska kartica sa upisanim podacima o obavljenom lekarskom pregledu i potvrda visokoškolske ustanove o studiranju na teret budžeta Republike Srbije.

Preliminarna rang lista studenata prve godine biće dostupna 16. septembra, dok će konačna rang lista biti objavljena 25. septembra.

Već godinama unazad, najveći broj studenata koji ostanu bez mesta u domu je upravo među brucošima, te se ustanova u skladu sa tim potrudila da prethodnih godina proširi kapacitet za ovu kategoriju studenata i uspela da poveća broj mesta za brucoše čak za 35 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja