DRUGA ŠANSA ZA INDEKS: Počinje drugi upisni rok, evo koliko i gde ima slobodnih mesta

Lj.B.

28. 08. 2023. u 11:06

Drugi (septembarski) upisni rok na Univerzitetu u Beogradu počinje prijavljivanjem kandidata u četvrtak 31. avgusta i petak 1. septembra 2023. godine.

ДРУГА ШАНСА ЗА ИНДЕКС: Почиње други уписни рок, ево колико и где има слободних места

Foto: N. Živanović

Polaganje prijemnih ispita biće organizovano narednog ponedeljka i utorka, 4. i 5. septembra. Objavljivanje rezultata trebalo bi da bude najkasnije 6. septembra do 12 časova na preliminarnoj rang listi, dok konačna mora biti objavljena najkasnije 11. septembra 2023. u 16 časova. Drugi upisni rok biće završen do 14. septembra, nakon objavljivanja konačne rang liste i tada će se znati gde je ostalo slobodnih mesta za treći upisni rok, koji počinje 18. septembra.

Na Univerzitetu u Beogradu slobodna su 3.742 mesta. Prof. dr Dejan Filipović, prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu podseća da je, od ukupnog broja, 1.893 mesta na budžetu i 1.849 mesta na samofinansiranju. U prvom upisnom roku četiri fakulteta su potpuno popunjena i to su FON, Elektroehnički, Arhitektonski fakultet i Fakultet bezbednosti. Ostali fakulteti će ove sedmice otvoriti prijem dokumenata u drugom upisnom roku. Univerzitet u Beogradu objavio je zvanične podatke o slobodnim mestima nakon prvog upisnog roka za akademsku 2023/24. godinu na svom veb portalu na linku http://bg.ac.rs/files/sr/upis/Slobodna_mesta_posle_prvog_upisnog_roka_17.07.2023.pdfhttp://bg.ac.rs/files

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)