VRŠAČKI OSNOVCI POBEDNICI „EKO-KVIZA“: Učenici OŠ „Paja Jovanović“ pokazali zavidno znanje i osvojili 150.000 dinara

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

23. 04. 2023. u 17:53

UČENICI OŠ „Paja Jovanović“ iz Vršca osvojili su prvo mesto na republičkom takmičenju „Eko-kviz“, koji je po sedmi put organizovalo JP „Gradska čistoća“ iz Beograda.

ВРШАЧКИ ОСНОВЦИ ПОБЕДНИЦИ „ЕКО-КВИЗА“: Ученици ОШ „Паја Јовановић“ показали завидно знање и освојили 150.000 динара

Foto: Grad Vršac

Finalno takmičenje održano je u teatru „Vuk“ u Beogradu, na kom su uz Vrščane učestvovali i pobednički timovi lokalnih takmičenja u Beogradu, Gornjem Milanovcu i Zrenjaninu.

Pobednički tim ovogodišnjeg takmičenja, koje je imalo slogan „Prljavo ili čisto, nije isto“, čine: Teodora Stanković, Milan Veličković, David Smoljanić i Vukašin Ranić. Pripremao ih je nastavnik biologije Branko Radovančević.

Vršački osnovci su, uz veliku podršku svojih školskih drugara koji su bili u publici, pokazali više znanja i veština od svojih konkurenata i tako osvojili novčanu nagradu od 150.000 dinara.

Zahvaljujući njihovoj pobedi, vršačko komunalno preduzeće „Drugi oktobar“ će iduće godine biti domaćin finala ovog kviza.

„Eko-kviz“ je pokrenulo JP „Gradska čistoća“ iz Beograda sa ciljem da podigne svest mladih o recikliranju, čuvanju životne okoline i ekologiji.

Takmičenje je podržalo Ministarstvo zaštite životne sredine, Skupština Grada Beograda, Sekretarijat za zaštitu životne sredine i Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)