VIŠE OD VEKA ŠKOLUJU INŽENJERE POLJOPRIVREDE - Poljoprivredni fakultet obeležio 104.rođendan

Lj.B.

29. 03. 2023. u 10:46

POLjOPRIVREDNI fakultet Univerziteta u Beogradu svečanom akademijom proslavio je 104 godine postojanja. Pred brojnim gostima iz akademske zajednice, državnih ustanova, privrede, profesorima i studentima, o slavnoj istoriji i uspešnoj današnjici Poljoprivrednog fakulteta govorio je dekan prof. dr Dušan Živković, istakavši da je sa ovog fakulteta do sada izašlo oko 20.000 inženjera, mastera i doktora nauka.

ВИШЕ ОД ВЕКА ШКОЛУЈУ ИНЖЕЊЕРЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ - Пољопривредни факултет обележио 104.рођендан

Univerzitet u Beogradu

- Do skoro je delovalo kao nemoguće da ćemo mnogo toga raditi onlajn, a u poljoprivredi koristiti dronove i GPS, ali ja sam optimista i verujem da će poljoprivreda, industrija hrane i naš fakultet tek ići napred - rekao je dekan Živković, podsetivši da je na svim međunarodnim rang listama Poljoprivredni fakultet izuzetno visoko rangiran.

Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić pohvalio je izuzetne naučne i akademske uspehe, doslednost i odgovornost fakulteta i ocenio:

- Poljoprivreda je jedan od ključnih nosilaca rešavanja globalnih izazova i održivog razvoja. Prepoznajemo da se na Poljoprivrednom fakultetu neguje multidsiciolinaran pristup kroz objedinjena znanja inženjerstva i tehnologije, bionauka i životne sredine, medicine i ekonomije. Fakultet sprovodi kontinuirano unapeđenje obrazovnog procesa i inoviranje nastavnih modela, zahvaljujući kojima studenti razvijaju integrisano rešavanje problema, preduzetnišvo, ekološku svetst, etičko liderstvo i usmerenost ka zajednici.

Na svečanoj akademiji govorio je i ministar prosvete Branko Ružić, a priznanja i vredne nagrade dobili su najbolji studenti i profesori. Posebne zahvalnice i gromki aplauz dobila su dvojica profesora Poljoprivrednog fakulteta koji se na prestižnoj Stenfordovoj listi nalaze među 2 odsto najuticajnijih naučnika na svetu: prof. dr Ilija Đekić i prof. dr Igor Tomašević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SVEČANOST NA UNIVERZITETU U BEOGRADU: Uručene master diplome za 44 akademca