STUDENTI, koji su upisali studije pre usvajanja Bolonjske deklaracije, dobili su novi rok da završe fakultet. Oni imaju još tri godine da diplomiraju po pravilima koja su važila, kada su oni upisivali studije. Ako se računa i tekuća školska godina, do sticanja diplome ih deli četiri godine. Ministar prosvete Branko Ružić je, na sastanku sa predstavnicima studenata najavio da će u izmene Zakona o visokom obrazovanju biti definisana nova pravila.

Mira

28.03.2023. 19:23

Koji zaključak važi - onaj iz septembra prošle godine o neograničenom roku ili ovaj sada o tri godine roka? Red je da se predstavnici starih studenata konsultuju, kao i da se da šansa dugoročnom pristupu rešavanju ovog pitanja.

Nikola

28.03.2023. 20:24

Produzite studentima rok!!! Mnogi od njih vec rade i imaju porodice, a kada bi znali da imaju vremena to da zavrse i te kako bi zavrsili sve to!!! Ionako nisu na grbaci drzave, cak sta vise samo doprinose sa placanjen skolarina i obnovama!

Ana

29.03.2023. 07:29

Mi samo tražimo upisom stečeno pravo. I odmah da se ogradim, pošto ima uvek i negativnih komentara – slobodno nek posle odlučuju oni kojima pokucam na vrata za posao jesam li ja adekvatna, nemam problem sa tim. Kome smeta sad što ja hoću da učim i spremim najteži ispit onako kako smatram da treba, a uz sve obaveze i prepreke? Nek traje i 12 godina, ali nek se zna da nikoga ne koštamo i ne ugrožavamo, to nek se podvuče! Svi smo apsolventi, sa odslusanim ispitima i dolazimo na ispit kad i mlađe kolege, kod istih profesora!