"RAVNOTEŽA" NA EKONOMSKOM: Otkrivena skulptura žene u holu fakulteta

B.B.

22. 03. 2023. u 14:01

HOL Ekonomskog fakulteta u Beogradu ubuduće će krasiti sklulptura žene pod nazivom "Ravnoteža", rad autora Marka Crnobrnje.

РАВНОТЕЖА НА  ЕКОНОМСКОМ: Откривена скулптура жене у холу факултета

Foto: Ekonomski fakultet

Skulpturu su svečano otkrili dekan Žaklina Stojanović i rektor Beogradskog univerziteta Vladimir Đokić.

- Posvećena, odmerena u donošenju odluka, spremna da čuje i da je čuju, uvek u razmišljanjima šta će biti sutra, istovremeno zagledana u budućnost, spremna da se menja naša skulptura simbolizuje osnovni zadatak ekonomije - da izmeri i izračuna, da uporedi koristi i troškove, da investira koristeći mehanizam finansijke poluge, da pretegne ravnotežu unutar bilansa konstatacijom o ostvarenoj dobiti, da stavi u odnos ostvarene profita sa društvenim ciljevima i ciljevima zaštite životne sredine i napravi preko potrebnu ravnotežu, koja pokazuje dugoročnu održivost - rekla je Stojanović.

Rektor Vladan Đokić istakao je da je Ekonomski fakultet jedan od stubova Beogradskog univerziteta, te uz izvrsnost u nastavi i naučnoistraživačkom radu, doprinosi i rodnoj ravnopravnosti.

On je podsetio na zaboravljenu činjenicu da je Univerzitet u Beogradu bio jedan od najbogatijih po pitanju fondacija, donacija i zadužbina, i naveo da je donacija alumniste  Marka Ilića,koji je poklonio umetničko delo za svaku pohvalu. Ocenio da je autor Crnobrnja na adekvatan način prikazao suštinu Ekonomskog fakulteta i položaja žene u današnje vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili