ČESTITKA ZA MEĐUNARODNI DAN MATERNJEG JEZIKA : Žolt Sakalaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje

S. BAJIĆ

21. 02. 2023. u 14:47

POVODOM Međunarodnog dana maternjeg jezika, Žolt Sakalaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, naglasio je da taj dan, 21. februar, ima izuzetan značaj.

ЧЕСТИТКА ЗА МЕЂУНАРОДНИ ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА : Жолт Сакалаш, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање

Pres služba Pokrajinske vlade

- S posebnom pažnjom se obeležava u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, području gde se jezička šarolikost posvećeno čuva i neguje- kaže Sakalaš.- Pokrajina promoviše politiku višejezičnosti i svest o značaju maternjeg jezika putem mnogobrojnih aktivnosti, programa i projekata. Vojvodina je prostor gde više od dvadeset pet različitih nacionalnih manjina ‒ nacionalnih zajednica koristi svoj maternji jezik u javnoj i službenoj komunikaciji, i gde su u jedinicama lokalne samouprave, pored srpskog jezika, u službenoj upotrebi još deset manjinskih jezika: bugarski, mađarski, makedonski, rumunski, rusinski, slovački, hrvatski, crnogorski, bunjevački i češki jezik.

On je takođe naglasio da se Pokrajinska vlada dosledno i predano bavi unapređivanjem i zaštitom višejezičnosti podsticanjem učenja maternjeg jezika, posebno kod pripadnika manjinskih zajednica.

- Negovanje i očuvanje maternjeg jezika predstavlja cilj njenih budućih aktivnosti, naročito u oblasti obrazovanja. S takvim osećanjem, čestitam vam Međunarodni dan maternjeg jezika – istakao je Sakalaš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost