HUMANITARNA BIZNIS LIGA U ŠAHU

Promo

14. 05. 2024. u 16:00

PRIVREDNA komora Srbije, Izdavačka kuća Klett i Šahovski savez Beograda organizovaće Humanitarnu biznis ligu u šahu, koja će biti održana u četvrtak, 30. maja, najavljeno je danas na konferenciji za novinare koja je održana u prostorijama Privredne komore Srbije.

ХУМАНИТАРНА БИЗНИС ЛИГА У ШАХУ

Foto: PKS

Prema rečima Branislave Simanić, direktorke Sektora preduzetništva PKS, Humanitarna biznis liga u šahu idealna je prilika da se kompanije, preduzetnici, državnih institucija, kao i porodične firme, mikro, mala i srednja preduzeća ujedine oko istog cilja, a to je pomoć Udruženju roditelja prevremeno rođene dece „Mali div” kome će prikupljeni novac biti doniran.

- Ono što želimo da istaknemo jeste da su dobrodošli svi oni koji žele da podrže jednu ovako sjajnu inicijativu i značajnu humanitarnu aktivnost – rekla je Simanić.

Gordana Knežević Orlić, direktorka izdavačke kuće Klett istakla je da ova izdavačka kuća, kao jedan od najvećih obrazovnih izdavača u Srbiji, ove godine obeležava 20 godina postojanja, te da će u godini svog jubileja podržavati sve one aktivnosti koje neguju vrednosti za koje se i oni zalažu.

Foto: PKS

- Jedna od prvih aktivnosti koju smo počeli jeste saradnja sa Šahovskim savezom Beograda jer verujemo da je šah kao jedan intelektualni sport, koji podstiče kreativnost, koncentraciju, posvećenost, logičko razmišljanje, izuzetno važno podržati. Ovih nekoliko meseci saradnje sa Šahovskim savezom Beograda pokazalo je da smo svojim učešćem i zajedničkom saradnjom uspeli da animiramo veliki broj dece, takmičenja su bila izuzetno dobro posećena, na takmičenjima se osetila dobra energija, radovanje nagradama što nas je inspirisalo da pokrenemo i Humanitarnu biznis ligu. Ideja je da se ona održava dva puta godišnje – u jesen i proleće, a novac prikupljen tokom prvog šahovskog susreta biće doniran Udruženju roditelja prevremeno rođene dece „Mali div” – rekla je Knežević Orlić i dodala da je verovatno malo poznato da je svako jedanaesto dete u Srbiji prevremeno rođeno i da je pomoć koju roditelji dobiju na samom početku izuzetno značajna za razvoj prevremeno rođenih beba.

Kako je najavio Vladimir Šakotić, izvršni direktor Šahovskog saveza Beograda, Humanitarna biznis liga biće svečano otvorena 30. maja u 11.30 časova, nakon čega počinje prvo kolo.

- Takmičenje se igra u 7 kola, po švajcarskom sistemu, uz tempo igre od 10 minuta po igraču za celu partiju i 5 sekundi za svaki odigran potez. Ekipa se sastoji od 4 člana, uz moguće dve rezerve, a mi smo omogućili da svaka ekipa ima pravo na jednog gosta koji će biti maksimalno sa titulom majstorskog kandidata – zaključio je Šakotić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

ŠEŠELJ OTKRIO KOJE ZEMLJE SU GA LIČNO RAZOČARALE: Sedam država zabilo nož u leđa Srbiji