MAŠINAC DOMAĆIN VAZDUHOPLOVCIMA: Finalno takmičenje studentskih avio timova biće održano u Beogradu

B.B.

24. 01. 2023. u 16:09

MAŠINSKI fakultet u Beogadu biće domaćin finalne runde međunarodnog takmičenja „Airbus Sloshing Rocket Workshop 2023“, koje će biti održano od 6. do 12. avgusta. Organizator je prošlogodišnji pobednik – studentski tim „Beoavia“, koji se bavi proizvodnjom letnih sistema i okuplja studente Mašinskog i drugih fakulteta Univerziteta u Beogradu.

МАШИНАЦ ДОМАЋИН ВАЗДУХОПЛОВЦИМА: Финално такмичење студентских авио тимова биће одржано у Београду

Letelica "Aurora"

„Beoavia“ i Mašinski fakultet ugostiće finaliste – timove različitih evropskih univerziteta, kao iz stručnjake kompanije Erbas, koji će kao sudije ocenjivati takmičarske projekte.

Osnovni zadatak takmičarskih ekpa biće da dizajniraju, naprave i konstruišu raketu-jedrilicu za višekratnu upotrebu, koja je destabilizovana kretanjem vode uskladištene u rezervoaru pod pritiskom.  Svoje takmičarske projekte timovi će praviti na Mašinskom fakultetu, a lansiranje izrađenih raketa i evaluacija celokupnog rada finalista biće održani poslednjeg dana takmičenja na sprotskom aerodromu u blizini Beograda.

- Tokom prvih pet godina postojanja, „Beoavia“ je zabeležila sjajne rezultate predstavljajući Beogradski univerzitet na takmičenjima širom Evrope.  Upravo to je dovelo do saradnje sa „Erbasom“ i omogućilo da Srbija bude domaćin ovog, za naš Univerzitet, veoma važnog takmičenja“, rekao je Petar Marčetić, koordinator projekta „Aurora 2“ koji je osvojio prvo mesto na takmičenju u Španiji 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri