"MAŠINCI" PONOVO NA CENI: Veliki broj studenata posetio sajam praksi "Otvorena vrata"

B.B.

18. 11. 2022. u 15:12

HOL Mašinskog fakulteta u Beogradu bio je mali da primi sve studente koji su došli da posete Sajam praksi i zaposlenja". Da je skup opravdao očekivanja pokazuje i to što su, osim "mašinaca", bili brojni i studenti sa drugih tehničko-tehnološki fakulteta.

МАШИНЦИ ПОНОВО НА ЦЕНИ: Велики број студената посетио сајам пракси Отворена врата

Mašinski fakultet

Na sajmu pod nazivom "Otvorena vrata" učestvovalo je 17 eminentnih kompanija, a mladi akademci su imali priliku da se "iz prve ruke" upoznaju s radom firmi iz svoje struke i da u direktnom kontaktu s predstavnicima kompanija saznaju sve bitne informacije o praksama i poslovima koji su u ponudi. Štandove izlagača obišao je dekan Mašinskog fakuleta, prof. dr Vladimir Popović, koji je ukazao na važnost direktnog kontakta između studenata i potencijalnih poslodavaca.

- Vrlo je važno da studenti imaju kontakt s kompanijama i da se uživo informišu o delatnostima kojima se bave, kao i o mogućnostima za praksu i evenutalno zaposlenje - istakao je profesro Popović. - Mašinski fakultet je poslednjih nekoliko godina u veoma dobroj poziciji kada je reč o zapošljavanju kadrova koje školuje. Tome su u velikoj meri doprinele brojne investicije, kao i ukupni razvoj naše zemlje. Sada smo već u fazi kada je za studente najvažnije da izaberu dobar posao na početku karijere. S druge strane i među samim kompanijama postoji konkurencija, odnosno trka za studentima mašinstva, što je takođe dobro za Fakultet.

Predsednik Studentskog parlamenta Mašinskog fakulteta Aleksa Ostojić izrazio je zadovoljstvo velikim odzivom studenata koji su posetili sajam, kao i brojem kompanija-izlagača.

- Odziv studenata je premašio naša očekivanja - naveo je Marković. - S obzirom na veliko interesovanje studenata, ali i samih kompanija, planiramo da najkasnije do jeseni naredne godine, organizujemo sličnu manifestaciju.

Sajam su organizovali Savez studenata Mašinskog fakulteta i studenti okupljeni oko platforme StudENTER, uz veliku podršku uprave Mašinskog fakulteta.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a