BITEF ZONA U MAJU I JUNU: Besplatne pozorišne predstave i "prošireni dijalog" publike i teatra

V.V.S.

12. 05. 2021. u 15:28

BITEF zona( ispred pozorišta Bitef teatra na skveru Mire Trailović) prostor je "proširenog dijaloga" između Bitefa i publike i ove godine traje od 14.maja do 29.juna, postavljajući pitanje šta "urbano herojstvo" znači danas?

БИТЕФ ЗОНА У МАЈУ И ЈУНУ: Бесплатне позоришне представе и проширени дијалог публике и театра

Bitef teatar

U okviru šest nedelja vikenda maja i juna gostovaće predstave iz Narodnog pozorišta Priština "Žene iz Troje" (u režiji Nebojše Bradića), Narodno pozorište Leskovac dolazi sa višestruko nagrađenim komadom Isidore Milosavljević "Ako se probudiš ili kao da je važno" u postavci Nenada Todorovića, iz Regionalnog pozorišta Novi Pazar gostuje predstava u režiji Zlatka Pakovića po romanu Enesa Halilovića "Ako dugo gledaš u ponor",a na repertoaru je i "Svaki put kao da je prvi" Kruševačkog pozorišta u rediteljskom čitanju Jovane Tomić.

Bitef teatar predstaviće se premijerom predstave Merchant Culture kompanije"U čeljusti medveda" u režiji Svetlane Dimčović. Sa nezavisne pozorišne scene Beograda odigraće se predstave "O S(A)VESTI- Esej u pokretu" (posvećenu novinarki Dadi Vujasinović) "Kiseonik", "Čaj sa Kublaj Kanom",a biće izvedena i premijera predstave "Udarna vest" autora Minje Bogavac i Marka Grubića. Bitef zonu otvara predstava Cirkusfere "Not the right leg".

Svi programi su besplatni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna