SEĆANJE NA VELIKOG NAUČNIKA: U Loznici otvorena izložba o životu i radu Jovana Cvijića (FOTO)

V. Mitrić

19. 03. 2021. u 14:49

PRETHODNE godine Centar za kulturu "Vuk Karadžić" Loznica priredio je dokumentarnu izložbu o životu i radu srpskog naučnika Jovana Cvijića, rođenog Lozničanina i Jadranina, pod nazivom "Jovan Cvijić, jedan od velikih umova Srbije" (autor Biljana Radičević, geograf u Centru za kulturu).

СЕЋАЊЕ НА ВЕЛИКОГ НАУЧНИКА: У Лозници отворена изложба о животу и раду Јована Цвијића (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Izložbu čini 37 panoa na kojima su predstavljeni manje poznati detalji iz naučnikovog života. Izložba "Jovan Cvijić, jedan od velikih umova Srbije" prevedena je na engleski, francuski, španski i kineski jezik. Ovu izložbu podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije na konkursu promovisanja kulture i umetnosti Republike Srbije u inostranstvu u digitalnom formatu.

Foto: V. Mitrić

Svi projekti koje je Ministarstvo kulture podržalo na ovom konkursu, među kojima je i dokumentarna izložba o Jovanu Cvijiću, postavljeni su na portal za razmenu digitalnih međunarodnih projekata u oblasti kulture, namenjen diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije u inostranstvu.

Ove godine, tokom marta, Republika Srbija će aktivno da učestvuje u programima Međunarodne organizacije Frankofonije, pa će se u diplomatsko-konzularnoj mreži Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, u okviru programa Meseca Frankofonije, predstaviti i izložba „Jovan Cvijić, jedan od velikih umova Srbije“ na francuskom jeziku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

(UŽIVO) EVROVIZIJA 2024: Najveći skandali u istoriji, za fizički nasrtaj iz Holandije poručuju da ga NIJE BILO, a obezbeđenje i oko Teja Dore