LUPILA MI JE ŠAMAR, A ONDA SMO POČELI DA IGRAMO: On je bio Darin muž, a njihova ljubav je počela kao na filmu

Novosti online

12. 03. 2021. u 09:22

GLUMICA Darinka Dara Čalenić preminula je noćas u 87. godini, nakon duge i teške bolesti, a poslednjih godine bila je nepokretna.

ЛУПИЛА МИ ЈЕ ШАМАР, А ОНДА СМО ПОЧЕЛИ ДА ИГРАМО: Он је био Дарин муж, а њихова љубав је почела као на филму

Foto: Printscreen/Jutjub

Doživela je veliku slavu zahvaljujući ulozi Dare Pavlović u "Žikinoj dinastiji", ali je  u jeku najveće popularnosti odlučila da prekine snimanje. 

U životnoj ispovesti 2017. godine ispričala je da je donela odluku da napusti seriju kako bi sa svojim suprugom otišla u Ameriku.

Ona je godinama bila u braku sa rediteljem i profesorom Harvardovog Univerziteta, Vladimirom Petrićem koji je preminuo 2019. godine. 

Njihova ljubavna priča bila je kao na filmu i trajala je do poslednjeg dana. 

- Vlada mi je dao ulogu u "Laži i paralaži" da bi bio sa mnom. Došla sam iz Novog Sada u Beograd, a on mi je bio prvi reditelj - pričala je Dara, dok je reditelj imao sovju verziju priče.

- Video sam u predstavi u Srpskom narodnom pozorištu njene gole noge kako vire iznad kreveta. Izgledalo je kao da vodi ljubav. Napisao sam u kritici da je Dara Čalenić bila dobra, a najbolja kad su se videle njene noge. Ona priča da sam ja to izmislio. Izašli smo nakon toga u hotel "Putnik". Lupila mi je šamar, a onda sam počeo da igram s njom. Nije znala da dobro plešem. Naša veza je započela u Novom Sadu, nogama i šamarom - naglašavao je on.

- Mi se volimo kao neki tinejdžeri. Seks je prošao, a ostala je ljubav - priačala je  glumica.

- Dara je meni sada mnogo bliža. Bolest je smirila njen karakter. Nismo se slagali u umetnosti, a sad me sve sluša - govorio je profesor. 

Vlada nije mogao  da se pomiri s činjenicom da njegova voljena žena ne može da još jednom stane na pozorišnu scenu.

- Pokušavam da joj ugodim i da se iskupim. Da smo otišli ranije za Ameriku, Daru bi uspeli da spasu i ne bi bila u kolicima. Voleo bih da ja ovde ležim umesto nje, a da ona igra velike uloge, koje joj u ovim godinama pripadaju. Da opet zapleše na sceni.

Dara i Vladimir osnovali su Fond "Dara Čalenić" koji je svake godine dodeljivao dve novčane nagrade na Sterijinom pozorju u Novom Sadu za najboljeg glumca i najbolju glumicu do 30 godina. Pored toga, već više od petnaest godina redovno su donarali značajna novčana sredstva za biblioteku Jugoslovenske kinoteke, kao i druge festivale i kulturne organizacije.

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)