UMRLA DARA IZ ŽIKINE DINASTIJE: Napustila nas legendarna glumica Darinka Čalenić

Novosti onlajn

12. 03. 2021. u 07:21 >> 07:31

DARINKA Dara Čalenić preminula je noćas u 87. godini, nakon duge i teške bolesti, saopšteno je iz Kino-Teatra. Sahrana će biti održana u krugu najuže porodice, u Novom Sadu.

УМРЛА ДАРА ИЗ ЖИКИНЕ ДИНАСТИЈЕ: Напустила нас легендарна глумица Даринка Чаленић

Foto: Printscreen/Jutjub

Svi je pamtimo kao čuvenu ulogu u filmu ,,Žikina dinastija" u kojoj je tumačila ulogu Dare. Pored toga, glumica je imala i uloge u ,,Pop Ćiri i pop Spiri", a njene čuvele replike i danas pamtimo i citiramo.

Nagrađena je 2006. zlatnom plaketom i diplomom Sterijinog pozorja "za izuzetnu glumačku ličnost i pomoć mladima". Godine 1975. godine dobila je nagradu Avala filma za najbolju debitantsku ulogu u filmu Pop Ćira i pop Spira. 

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu