PRIČA O OBIČNOJ, NUKLEARNOJ PORODICI: Nova predstava na sceni Beoradskog dramskog pozorišta

V.V.S.

02. 03. 2021. u 16:56

ПРИЧА О ОБИЧНОЈ, НУКЛЕАРНОЈ ПОРОДИЦИ: Нова представа на сцени Беорадског драмског позоришта

Novosti

PREMIJERA predstave „Dan kada ja nije više bilo ja“, po tekstu Rolanda Šimelpfeniga, u režiji Tare Manić, biće izvedena u subotu (6. marta ) na Velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

„Dan kada ja nije više bilo ja“ je komad jednog od najčešće izvođenih, najnagrađivanijih savremenih nemačkih autora, specifičnog pripovedačkog izraza, Rolanda Šimelpfeniga. Praizvedba je bila u Dojčes Teatru u režiji Ane Lenk 2018. godine.

- Ovo je komad o običnoj, nuklearnoj porodici u kojoj se jednog dana desi nešto neobično: ostvari im se ono o čemu su krišom sanjali i u porodičnom domu se pojavljuju dvojnici roditelja. U Rolandovom bajkovitom, nadrealističnom komadu, koji razmatra i ironizuje banalnost svakodnevice i opasnost potisnutih želja, ispituje se šta danas podrazumeva brak, porodica i identitet, ali kroz apsurd imanentan današnjem trenutku i savremenoj komunikaciji – izjavila je rediteljka Tara Manić

U predstavi igraju: Nataša Marković, Ivana Nikolić, Ivan Tomić, Daniel Sič, Ivan Zarić i Slađana Vlajović. Dramaturgiju potpisuje Vuk Bošković, scenografiju i kostime uradila je Selena Orb, kompozitor je Vladimir Pejković, a koreograf Dejan Kolarov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)