SLIKE U DEPOU: Nesporazum oko "Ilijanuma" u Šidu

S. Kostić

21. 01. 2021. u 11:37

MUZEJ naivne umetnosti "Ilijanum" i legat svetski priznatog slikara Ilije Bašičevića Bosilja u Šidu, od ponedeljka će biti ponovo otvoren za posetioce, jer se očekuje da će do tada biti vraćene slike koje su smeštene u depou - kaže, za "Novosti", Ljubinka Pantić, direktorka Muzeja.

СЛИКЕ У ДЕПОУ: Неспоразум око Илијанума у Шиду

Foto "Ilijanum"

Do zatvaranja ove kulturne institucije došlo je sasvim slučajno, više zbog nesporazuma, jer se pronela vest da će se u muzeju obavljati imunizacija stanovništva!

- Mi smo na Štabu za vanredne situacije razmatrali sve mogućnosti, gde bi mogla da se obavlja vakcinacija, prvenstveno zbog prostora. Ali je doneta konačna odluka da to bude u Domu zdravlja i tamo će biti jedini punkt za vakcinaciju. Halabuka je bila podignuta bez razloga - kaže Zoran Semenović, predsednik Opštine Šid.

Kako je za naš list rekla direktorka Muzeja, ona nije dobila zvanični dopis da će se taj prostor koristiti za vakcinaciju, ali su slike ipak sklonili u depo.

- U našem prostoru se neće obavljati vakcinacija, što je potvrđeno i na opštinskom sajtu. A mi ćemo ponovo početi da radimo za nekoliko dana - rekla je direktorka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!