DŽEZ FEST U ONLAJN FORMATU: U Valjevu, zbog pandemije korone, program bez publike uživo

B. P.

26. 12. 2020. u 21:29

U VALjEVU će do utorka trajati 36. Džez fest, koji je počeo u petak uveče, a koji se zbog epidemiološke situacije usled pandemije korona virusa održava u onlajn formatu, pod sloganom “džez vakcina”.

ЏЕЗ ФЕСТ У ОНЛАЈН ФОРМАТУ: У Ваљеву, због пандемије короне, програм без публике уживо

Foto: B. P.

 Do utorka, sa početkom u 21 čas, na zvaničnom jutjub kanalu festivala biće emitovana četiri koncerta.

Dokumentarni film “Bravo, majstore”, autora Ivane Ratković i Miroslava Trifunovića, posvećen dr Voji Milutinoviću, znamenitom muzičaru iz Valjeva, biće prikazan u petak od 21 čas. U subotu, biće promovisan novi album “Reka života”, poznatog saksofoniste Jovana Maljokovića, rođenog u Valjevu, jednog od najpopularnijih džez muzičara sa prostora nekadašnje Jugoslavije, kompozitora i aranžera, prvog umetničkog direktora Valjevskog džez festa.

Sašo Popovski Trio, iz Makedonije, čiji je lider profesor gitare na Muzičkoj akademiji u Skoplju, nastupiće u nedelju. Na repertoaru je tradicionalni i afrički džez, kao i makedonska muzika. Naredne večeri na jutjub kanalu je koncert Tule Ben Ari iz Izraela, koja je nastupala na prestižnim svetskim muzičkim manifestacijama i osvojila dve Gremi nagrade u Brazilu.

Poslednje večeri festivala koncert će održati studenti džez odseka Muzičke akademije iz Beograda i učenici Valjevske gimnazije, performans “Bolje sprečiti, nego lečiti”. Za tri i po decenije, na festivalu, koji je najdugovečnija domaća manifestacija posvećena džezu, nastupilo je više od 1.200 vrhunskih umetnika iz celog sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024