BEKJAREV JE VIŠE OD ČETIRI DECENIJE VOLEO MIKICU: Ivan je ovako govorio o supruzi, a jednu želju nisu ostvarili zbog epidemije

Novosti online

16. 11. 2020. u 22:20

БЕКЈАРЕВ ЈЕ ВИШЕ ОД ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ ВОЛЕО МИКИЦУ: Иван је овако говорио о супрузи, а једну жељу нису остварили због епидемије

Foto: P.Milošević

SLAVNI glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini, a pre desetak dana pogoršalo mu se zdravstveno stanje.

Iza sebe je ostavio brojne uloge, a osim toga što je bio sjajan glumac, važio je za porodičnog čoveka. 

On je više od 40 godina bio u braku sa suprugom Mikicom o kojoj je često govorio u svojim intervjuima.

- Svejedno je da li ste muškarac ili žena, ako pođete od toga da je porodica osnova svakog društva i rešite da uđete u brak, onda će vam biti lako da provedete toliko godina sa istom osobom. Najlakše je razvesti se, ali treba čuvati i gajiti brak, naročito nakon što dobijete potomstvo. Međutim, današnje klinke menjaju frajere na nedeljnom novu, pa nije ni čudo što kada uđu u brak ne mogu da se oslobode te navike i što dolazi do sve većeg broja razvoda - rekao je glumac pre nekoliko godina u jednom intervjuu. 

- Nema tu velike filozofije, neko vam odgovara ili ne odgovara. Kada se sa nekim nađete onda je potpuno prirodno da razmišljate o braku i o tome da provedete život zajedno.

Kako se Milica nosila sa njegovom popularnošću.

- To nije lako ni meni, a pogotovo je teško za nju. Međutim, imam sreću da je moja supruga vrlo brzo shvatila da su to samo vesti koje prodaju novine i da im ne treba pridavati pažnju. Tako se često dešava da neistine koje se pišu o meni mnogo teže padnu meni nego njoj. Mnogo je češći bio slučaj da me ona teši kada se objavi neka glupost, koja je sastavni deo mog posla, a zbog kojih često patim.

Bekjarev je svojevremeno priznao da je njegova supruga ljubomorna u granicama normale. 

- Moja žena je ljubomorna u onoj normalnoj dozi kada se neko voli. Ništa preterano. Poverenje i želja za očuvanje porodice su nešto što održava brak, pa takav je slučaj bio i sa nama.

On je jednom prilikom rekao da često sluša ženu kada je reč o modi. 

- Moja žena tvrdi da nemam ukusa, kada želim da budem pristojno odeven uvek poslušam nju. To se retko dešava jer ja uglavnom nisam poslušan. U modnom kontekstu je još i poslušam, za razliku od drugih segmenata života. Mislim da ima mngoo ukusa i da o modi zna mnogo. Ja nju savetujem isključivo oko kuhinje. Ja joj kažem šta volim i da mi to napravi (smeh).

Foto: Milena Anđela

 

Bekjarev se bavio i pedagoškim radom, a ljubav prema glumi nije ga napuštala do kraja.

- Ponuđeno mi je da igram u tri filma i dve serije, ali dok ne počnem da radim, iskustvo me je naučilo da ne pričam o tome. Godinama sam u penziji, ali radim više nego ikada. Mislim da ću raditi dok mrdam, ali mislim da je to sudbina svakog glumca i velika je sreća da ljudi traže moje programe i predstave u kojima igram. Ne mogu da se požalim - izjavio je 2018. emisiji "Magazin IN".

Glumac nije krio da on i Milica žale što imaju samo jednog sina. da žali što on i supruga imaju samo jednog sina.

- Želeli smo da budemo ponovo roditelji, dete je bilo na putu, ali je u to u vreme vladala neka epidemija i naša želja se, nažalost, nije ostvarila. Što se mene tiče, voleo bih da sam ih imao petoro. I danas umem da se našalim i kažem ženi: "Ima vremena, napraviću ja još jedno dete nekad negde - našalio se svojevremeno Bekjarev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

veljko živković

17.11.2020. 00:45

Иван Бекјарев је играо у филмовима, серијама, представама и радио драмама ликове: Кнез Милан Обреновић, Пера Тодоровић, Светозар Вујковић, Кнез Борис Први, Боркин, Капетан Јеротије Пантић, Шунто Златиборац, Пуковник Љубомир Милић, Божидар Божа Маршићанин, Милорад Поповић Шапчанин, Пуковник Миливоје Петровић Блазнавац, Турчин на коњу, Султан Мурат Први, Вук Стефановић Караџић и Миленко Ниџовић и многи. Отишао је човек!