"VIVA MOCART" I OPERA NARODNOG POZORIŠTA: Program na Velikoj sceni za subotu

V.V.S.

06. 11. 2020. u 17:51

NA VELIKOJ sceni Narodnog pozorišta u subotu (7. novembra) na programu je koncert Opere Narodnog pozorišta pod nazivom „Viva Mocart“ .

ВИВА МОЦАРТ И ОПЕРА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА: Програм на Великој сцени за суботу

Foto: Narodno pozorište

Uz klavirsku pratnju Milivoja Veljića i u režiji Ivane Dragutinović Maričić, una koncertu učestvuju prvaci Opere Dragoljub Bajić, Dejan Maksimović i Nenad Jakovljević, polaznici Operskog studija „Borislav Popović“, članovi Hora pod upravom Đorđa Stankovića i članovi Gudačkog kvarteta Orkestra Opere (koncert majstor Edit Makedonska - violina I, Snežana Dragićević, violina II, Mirko Crnojević, viola i Siniša Jovanović, violončelo).

U okviru programa, koji će biti otvoren popularnom serenadom „Mala noćna muzika“, biće izvedene i horske kompozicije, kao i arije iz opera „Don Đovani“, „Figarova ženidba“ i „Čarobna frula“.

Najavljenim programom, Opera nastavlja seriju tematskih koncerata u novembru koji je ovoga puta posvećen Volfgangu Amadeusu Mocartu (1756-1991), slavnom austrijskom kompozitoru i pijanisti, jednom od najznačajnijih i najuticajnijih svetskih kompozitora klasične muzike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)