NAJVIŠE NAGRADA “SVICIMA”: U Vranju završen 56. Festival “Joakim Vujić”

J. S.

02. 11. 2020. u 09:02

НАЈВИШЕ НАГРАДА “СВИЦИМА”: У Врању завршен 56. Фестивал “Јоаким Вујић”

Foto J. S.

Na sinoć završenom 56.Festivalu "Joakim Vujić" u Vranju, žiri u sastavu Valentin Vencel, direktor novosadskog pozorišta, prof. dr Vlatko Ilić profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, i Slobodan Ljubičić, glumac Užičkog pozorišta, doneo doneo je odluku o nagradama ovogodišnjeg festivala.

Najveći broj nagrada otišao je u ruke leskovačkog ansambla, za predstavu “Svici” kojima je pripala nagrada za najbolju dramsku predstavu u celini. Rediteljki ove predstave Kseniji Krnjajski, pripala je nagrada za najbolju režiju. Još jedna nagrada otišla je u ruke Leskovčana, jer je nagradu za najbolji kostim dobila Suna Kažić za predstavu "Svici".

Ravnopravne nagrade za glumačka ostvarenja dobili su Nataša Stanković, Bojan Veljović i Petra Dimitrijević za uloge u predstavi "Svici", kao i Marina Perić Stojanović za ulogu u predstavi "Ženidba i udadba" Knjaževsko serpskog teatra iz Kragujevca.

Nagradu za najboljeg mladog glumca dobila je Anica Petrović za ulogu u predstavi " Nečista krv".

Nagrada za najbolju scenografiju pripala je Goranu Stojčetoviću za predstavu "Ako se probudiš ili kao da je važno", rađenu u koprodukciji Narodnog pozorišta Leskovac i Narodnog pozorišta Priština.

Branko Džinović dobio je nagradu za najbolju muziku za predstavu "Dva viteza iz Verone", Šabačkog pozorišta.

Specijalne nagrade dobili su: Radomir Stamenković za dizajn svetla u predstavi "Svici" i glumački ansambl Pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja za predstavu "Nečista krv'.

Nagrada okruglog stola po oceni kritičara festivala pripala je predstavi" Ako se probudiš ili kao da je važno".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)