MUZIKA SVUDA: Beogradska filharmonija stiže do publike na neočekivanim mestima

D. B. M.

25. 09. 2020. u 19:19

POSLE iznenadnog nastupa u Knez Mihajlovoj ulici, iz Beogradske filharmonije je stigla najava gde će se sve njen repertoar slušati u novoj sezoni.

МУЗИКА СВУДА: Београдска филхармонија стиже до публике на неочекиваним местима

Foto Tanjug

Doskočivši ograničenju publike u koncertnoj dvorani, Filharmonija je kreirala jednu od najuzbudljivijih sezona izmeštanjem repertoara tamo gde je publici lako dostupan - svuda!

U avanturi "Muzika svuda" pridružile su joj se velike firme, tako što će se u njihovim prodavnicama, poslovnicama i automobilima, slušati snimci repertoara Beogradske filharmonije koji je prethodno orkestar izveo na koncertima u svojoj Sali.

- Beogradska filharmonija uz novu zamisao i haštag #muzikasvuda razbija sve konvencije uvođenjem alternativnih lokacija slušanja klasične muzike, i to ne samo u Beogradu već celoj Srbiji. Tokom narednog perioda, Filharmonija može da obeća da će biti stroga ali neposlušna. Prvo se odnosi na poštovanje propisanih mera, a drugo na probijanje svih dosadašnjih navika kada je slušanje klasične muzike u pitanju - rekao je direktor Ivan Tasovac.

To će najpre biti uz muziku Mocarta koju je orkestar nedavno izveo i snimio tokom tri koncerta u filharmonijskoj Sali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024