JUBILEJ U PESNIČKOM PARKU: U nedelju 20. Mrčajevački pesnički susreti

V. I.

23. 09. 2020. u 15:12

MEĐUNARODNI Mrčajevački pesnički susreti održaće se u nedelju 27. septembra, i to od 11 časova.

ЈУБИЛЕЈ У ПЕСНИЧКОМ ПАРКУ: У недељу 20. Мрчајевачки песнички сусрети

Foto: V. I.

Zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić rekao je da će bez obzira na trenutnu epidemiološku situaciju, tradicija održavanja ovih susreta biti nastavljena, naravno uz poštovanje svih mera bezbednosti.

- Organizacija ovog susreta je prilagođena trenutku, i uz sve mere predostrožnosti i zaštite, nastavićemo i dalje da radimo na kulturnom planu u Mrčajevcima i naravno Čačku. Grad Čačak je prošle i ove godine sa određenim materijalnim sredstvima pomogao izgradnju Mrčajevačkog pesničkog parka i pesničkog trga – kazao je  Milić.

Po rečima Luna Levajca, predsednika Organizacionog odbora, ova manifestacija ove godine obeleževa jubilej - 20 godina postojanja. Program počinje svečanim otvaranjem pesničkog trga i parka, potom sledi saopštenje odluke žirija o ovogodišnjim dobitnicima, poseta pesničkoj steni i Ilijaku, predstavljanja zbornika poezije...

Susreti traju samo jedan dan i usklađeni su sa stavovima zdrastvenih i državnih organa. Zbog pandemije na sustretima može biti najviše do 40 učesnika i gostiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave