NENAD JEZDIĆ NOVI ČLAN JDP: Poznati glumac posle više od dve decenije napustio Atelje 212

V.V.S.

18. 09. 2020. u 12:50

JUGOSLOVENSKO dramsko pozorište dobilo je pojačanje: Nenad Jezdić ( koji je više od dve decenje bio član Ateljea 212) napravio je “transfer” i posle dugogodišnje uspešne saradnje postao član ansambla JDP-a.

НЕНАД ЈЕЗДИЋ НОВИ ЧЛАН ЈДП: Познати глумац после више од две деценије напустио Атеље 212

Foto: V. Danilov

Poslednjih godina, poznati glumac imao je zapažene uloge na Cvetnom trgu - u Čehovljevom “Ujka Vanji” (režija Egon Savin), “Kralju Betajnove” Ivana Cankara (postavka Milana Neškovića); Pirandelovom komadu “Tako je ako vam se tako čini” Jagoša Markovića ( sa istim rediteljem sarađivao je i u Simovićevom “Putujućem pozorištu Šopalović), a igrao je i u Nenadićevoj drami “Pod žrvnjem” u režiji Egona Savina. Do sada, publika ga je na istoj sceni gledala i u predstavama “Rodoljupci” Jovana Sterije Popovića ( Dejan Mijač, 2003.) i “Terasa” Jovana Hristića (Tanja Mandić Rigonat ,2004.).

Za  glumačke zadatke  u predstavama JDP-a dobio je brojne nagrade: za ulogu Jožefa Kantora u predstavi “Kralj Betajnove”  osvojio je Nagradu grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo u 2018. godini i nagradu „Miloš Žutić“ Udruženja dramskih umetnika Srbije. Na festivalu Malih scena u Rijeci,  iste godine, prpalo mu je priznanje „Veljko Maričić“ za najbolju epizodnu ulogu u predstavi “Tako je ako vam se tako čini”. Dobitnik  je Godišnje nagrade JDP-a za uloge u predstavama” Kralj Betajnove” i “Ujka Vanja”,kao i nagrade „Branka i Mlađa Veselinović“ Fondacije Jugoslovenskog dramskog pozorišta za ulogu u predstavi “Kralj Betajnove” prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)