IZ GRADA PORUČUJU: Biće podignuta nova spomen-ploča Bati Živojinoviću

Tanjug

02. 09. 2020. u 12:05

ZAMENICA predsednika Skupštine grada Andrea Radulović oštro je osudila vandalski čin krađe spomen-ploče Velimiru Bati Živojinoviću sa zgrade u Mileševskoj ulici i najavila da će Grad u saradnji sa Opštinom Vračar i Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda izraditi novu spomen-ploču.

ИЗ ГРАДА ПОРУЧУЈУ: Биће подигнута нова спомен-плоча Бати Живојиновићу

Foto P.Milošević

-Najoštrije osuđujem nepoštovanje lika i dela našeg velikog glumca Velimira Bate Živojinovića i vandalizam bezobzirnih vandala koji su krađom spomen-ploče pokazali da im ništa nije sveto. Lopovluk, bezobzirnost i rušenje kulta ličnosti koje su dale nemerljiv kulturni doprinos prestonici, zemlji i regionu, dokazuju da je vandalizam jedini pokazatelj mržnje prema svemu što predstavlja očuvanje tradicije i kulture sećanja-kazala je Radulović.


Ona ističe da je neverovatna je činjenica da postoje osobe koje u bilo kom trenutku, na bilo koji način žele da ruše, kradu, uništavaju obeležja našeg grada i koje iz nerazumnih i neprihvatljivih razloga uništavaju sećanje na sve ličnosti koje su svom gradu dale svoj talenat, ljubav, bezgranično se zalažući za razvoj kulture
Grad Beograd će u saradnji sa Opštinom Vračar i Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda izraditi novu spomen-ploču Velimiru Bati Živojinoviću, navela je ona.
-Ta nova spomen ploča će ponovo krasiti zid na zgradi u Mileševskoj ulici i nadamo se da će ostati netaknuta i vredna sećanja na jednu od najvećih glumačkih legendi zemlje i regiona- rekla je Andrea Radulović, koja je i predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024