BEOGRADSKI FESTIVAL IGRE U SEPTEMBRU I NOVEMBRU: Zadržali smo sve senzacije

D. B. M.

28. 08. 2020. u 08:50

UMESTO u svom prolećnom terminu, 17. Beogradski festival igre će se pod sloganom "senzacije(re-konstruisane)", održati u septembru i novembru ove godine.

БЕОГРАДСКИ ФЕСТИВАЛ ИГРЕ У СЕПТЕМБРУ И НОВЕМБРУ: Задржали смо све сензације

Foto: M. Anđela

 I ova, rekonstruisana verzija festivala uspela je da u programu zadrži najveće senzacije - saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Podeljen u dva dela, festival će trajati od 11. do 30. septembra, i od 2. do 8. novembra u Beogradu i Novom Sadu. BFI će biti otvoren nastupom trupe iz Barselone "La Veronala" 11. septembra u Madlenijanumu sa predstavom "Pasionarija".

- Nekoliko dana pre početka glavnog programa BFI se našao u situaciji da sva planirana gostovanja odloži zbog uvođenja vanrednog stanja u Srbiji - podsetila je Aja Jung, direktorka festivala. - Novi kalendar je drugačiji, a nastao je kroz dirljivu sinergiju umetnika i organizatora, i zahvaljujući beskrajnim naporima svih naših saradnika.

Poštovaoci savremenog plesa imaće priliku da pogledaju u programu festivala kompanije i ansamble iz Španije, Francuske, Argentine, Belgije, Italije, Brazila, Srbije...

TESTIRANjE

Za učesnike su obezbeđena dva testiranja na virus, a dogovoreno je i da izbegnu karantin po povratku iz Srbije.

Pred publikom će se pojaviti kompanija Ervea Kubija iz Kana, trupa iz Buenos Ajresa Un Poyo Rojo, plesači trupe "Voetvolka" iz Antverpena, Balet riječkog Hrvatskog narodnog kazališta. Publika će imati prilike da pogleda i predstave "Moje telo" Olivijea Duboe, "Gracije" Silvije Gribaudi, "Avgust" Alesandra Šjaronija...

U novembarskom delu planirani su nastupi kompanija Li Rodrigez, Drezden Frankfurt, Džez balet iz Montreala... Za sam kraj festivala u planu je gostovanje zvezda Njujork siti baleta. Gost promocije bio je ambasador Belgije Adam Kunrad.

 

D. B. M.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović