"ŠĆERI MOJA" GOSTUJE U BEOGRADU: Podgorička predstava na sceni Narodnog pozorišta, u režiji Ane Vukotić

V.V.S.

20. 05. 2024. u 16:17

CRNOGORSKO narodno pozorište iz Podgorice gostovaće 30. maja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu sa predstavom "Šćeri moja" - po tekstu Maje Todorović, u adaptaciji i režiji Ane Vukotić.

ШЋЕРИ МОЈА ГОСТУЈЕ У БЕОГРАДУ: Подгоричка представа на сцени Народног позоришта, у режији Ане Вукотић

foto CNP

- Iako su junaci komada istorijske ličnosti, ovo nije istorijska drama. Istorijska građa je samo polazišna tačka za bavljenje aktuelnim temama, a to je pre svega pitanje položaja žene i odnosa prema ženskom detetu. Drama ne sudi, ne traži krivce i ne daje odgovore, već postavlja pitanja. Ona nije nikakav feministički pamflet, a moja želja, kao pisca je bila da njom podstaknem i žene i muškarce na razmišljanje i na preispitivanje odnosa prema ženskom polu, pre svega ženskoj deci - ističe Maja Todorović.  

Igraju Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović. Aleksandar Vukotić je radio scenografiju, Leo Kulaš potpisuje kostime, Aleksandar Radunović Popaj je uradio muziku, dok je za koreografiju bila zadužena Sonja Vukićević.

Drama "Šćeri moja" nagrađena je kao najbolja na konkursu Crnogorskog narodnog pozorišta za savremeni domaći dramski tekst. Premijera je bila 2016. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone